Militari români în Afganistan

Atac cu bombă improvizată în Afganistan miliari români, răniți

220
Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale care spune că detalii despre identitatea militarilor vor fi făcute publice numai după informarea familiilor acestora.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Zi tristă pentru România, fiindcă patru militari români au fost răniți în Afganistan.

”Patru camarazi de-ai noștri au fost răniți, în jurul orei 10 (ora României). O coloană de vehicule blindate MRAP a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți”, informează Ministerul Apărării Naționale pe pagina sa de Facebook

Sursa citată menționează că infanteriștii gălățeni au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, având sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane.

Cei patru militari răniți în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar. Din fericire, toți sunt conștienți și în stare stabilă.

Militarii au fost internați. Doi dintre ai au fracturi în zona membrelor inferioare, unul are traumatism cranian închis, iar cel de-al patrulea – fractură toracică.

”Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora”, informează MApN.

Instituția a dat asigurări că este informată în permanență despre situație și că urmărește cu atenție evoluția stării de sănătate a militarilor.

220
Tagurile:
bombă, Români, Afganistan, Ministerul Apărării Naționale
Tematic
Talibanii au acaparat o bază militară din Afganistan
Dezvăluiri: Cum au fost eliberați piloții moldoveni luați ostatici în Afganistan
Veteran din Afganistan, decorat cu Virtutea Militară, mort într-un hotel – era în misiune!
Piloții moldoveni, luați ostatici în Afganistan, s-au întors acasă - detalii

Загрузка...