Constantin Cojocaru

Veste tragică pentru România un celebru om de știință și patriot a murit!

596
”Unul dintre cei mai mari economiști contemporani”, dar, din păcate, ””Legea Cojocaru”, marea șansă de salvare economică a României, va rămâne și ea, probabil, o amintire”.

BUCUREȘTI, 19 martie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Azi-noapte, la ora 23.00, încetat din viață, la vârsta de 76 de ani, marele economist vizionar CONSTANTIN COJOCARU, autorul proiectului de lege care îi poartă numele”, anunță Miron Manega, jurnalistul care l-a promovat cel mai mult pe celebrul reformator.

Cojocaru a fost, alături de prof. Anghel Rugină, unul dintre primii economiști reveniți în România după 1990 – oameni de știință și patrioți care au încercat să ofere soluții pentru o trecere inteligentă, sigură la capitalism. Din păcate, nici unul, nici celălalt nu au fost ascultați.

Constantin Cojocaru a propus un sistem complex, inclusiv al procesului legislativ, inspirat de modelul elvețian. Prin intermediul emisiunilor și publicațiilor lui Miron Manega a prezentat o mare reformă constituțională,  ”Constituția Cetățenilor”

Personal, l-am invitat pe Constantin Cojocaru în câteva emisiuni – și îi păstrez o amintire frumoasă nu numai pentru vastele sale cunoștințe, ci și pentru caracterul său frumos.

”Probabil că această rubrică va rămâne în veci neterminată” – am semnalat în grabă, la rubrica din CERTITUDINEA intitulată „Constituția Cetățenilor pe înțelesul tuturor”, susținută de CONSTANTIN COJOCARU, unul dintre cei mai mari economiști contemporani”, scrie Manega,  care completează – ””Legea Cojocaru”, marea șansă de salvare economică a României, va rămâne și ea, probabil, o amintire”.

Constantin Cojocaru se întoarce pentru eternitate în satul său natal, Beciu, din județul Teleorman. Ne alăturăm acestui veritabil epitaf transmis de Miron Manega: ”Dumnezeu să-l odihnească pe iar pe noi să ne ierte pentru inconștiența și ingratitudinea cu care l-am tratat”.

596
Tagurile:
om de știință, Patriot, decedat, Constantin Cojocaru

Загрузка...