Ștefan Mandachi

Metrul de autostradă, mesaj către români: "Trezirea, aţi luat ţeapă"

2507
Argumentul jurnalistului în contrazicerea lui Mandachi este suma cheltuită de acesta, care ar fi infimă sumei reale necesare pentru un metru de autostradă.

BUCUREŞTI, 16 mart - Sputnik. Jurnalistul Robert Iosub din Piatra Neamţ spune că metrul de autostradă construit de suceveanul Ştefan Mandachi ar fi o minciună. Cu toate acestea, el susţine că, totuşi, a participat la protestul de vineri.

"Protestul cu vrem autostradă a fost unul bun. Am fost de acord cu el și am participat și noi, suspendându-ne activitatea, l-am promovat și ne-am abținut de la comentarii pentru a nu se interpreta ce spunem noi în maniera #hater", scrie Robert Iosub în ziarpiatraneamt.ro.

Argumentul jurnalistului în contrazicerea lui Mandachi este suma cheltuită de acesta, care ar fi infimă sumei reale necesare pentru un metru de autostradă.

"Nimeni nu a construit niciun metru de autostradă pentru că un metru de autostradă nu costă cât zice cel care a pornit protestul. Ce a construit el este o alee de beton cu o mână de asfalt pe deasupra, pentru spectacol și imagine. Ceva care costă maximum 2-3% din cât ar costa un metru real de infrastructură de autostradă", punctează Iosub.

El mai precizează că un drum normal are o grosime de aproximativ un metru, iar o autostradă - de 2-3 metri, "nu de câțiva centimetri cum a făcut românul nostru bucata de autostradă".

Structura unui drum de autostradă
© Photo : ziarpiatraneamt
Structura unui drum de autostradă
Structura unui drum de autostradă
© Photo : ziarpiatraneamt
Structura unui drum de autostradă

Totodată, jurnalistul spune că ce a făcut Mandachi este o investiţie pe care şi-o va recupera şi ce a făcut acesta este un trotuar şi un metru simbolic de autostradă.

"Ca semnal, protestul sau a fost unul OK și binevenit, ca promovare băiatul a fost inteligent și va câștiga mai mult decât a investit în trotuarul pe care l-a denumit autostradă, dar, să fim serioși, nu era vorba de un metru de autostradă, ci de un metru de trotuar".

Iosub conchide prin a-i lăuda pe românii care au înţeles că nu este vorba de un metru de autostradă adevărată şi s-au alăturat protestului, dar, în acelaşi timp, spune că cei car enu au înţeles asta, ar fi luat ţeapă.

"Celor care ați crezut că acela e un metru de autostradă adevărată și costă cât a zis băiatul cu protestul, trezirea, ați luat țeapă".

2507
Tagurile:
protest, autostradă
IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

Replică unui cunoscut preot la atacul contra IPS Teodosie

7
(reînnoit 07:23 11.05.2021)
În urma atacurilor și criticilor aduse IPS Teodosie vine o excelentă replică, potrivită cu epoca „respectării drepturilor”

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Comentariile arhiepiscopului Teodosie bazate pe textele Vechi Testamentare au generat o adevărată furtună în opinia publică. Mai mulți ”apărători ai drepturilor omului”, evident necunoscători ai Scripturii l-au atacat pe înaltul prelat, inclusiv la Consiliul Discriminării. 

Acestora le răspunde inspirat preotul și ziaristul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

”Ce scandal pentru că IPS Teodosie a citat din Biblie. Dacă se apuca de satiră tip Charlie Hebdo era mai bine???”, scrie Eugen Tănăsescu.

Într-adevăr, preotul punctează excelent – pentru că revista în cauză a jignit în cel mai abject mod cele mai sacre figuri ale religiilor și cele mai înalte valori ale credințelor. Dar, în cazul lor, aceeași zonă progresistă a spus că e ”drept la opinie” și ”libertate a presei”.

Într-un sens apropiat, Eugen Tănăsescu a folosit o un joc de cuvinte: ”"Biserica e Evul Mediu" Așa crede cine trăiește în Evul Media”.

Pe de altă parte, în cazul declarației președintelui CNCD, Tănăsescu comentează: ”Șeful CNCD crede că și preoții trebuie să accepte directivele ideologice ale Statului”  - și apropie atitudinea lui Asztalos Csaba de aceea a unui ”#komisar” – evident, cu referire la comisarii poporului, din perioada de început al URSS.

De fapt, președintele CNCD, Csaba Asztalos, a încercat să nuanțeze ideea verificării reclamațiilor depuse contra IPS Teodosie, dar înțelesul intențiilor sale este oricum ambiguu.

„Ceea ce vom analiza noi în această speță și în oricare alta de acest gen este contextul în care s-a făcut declarația, conținutul, scopul – dacă a fost sau nu o intenție de a aduce o atingere demnității anumitor categorii de persoane – și, desigur, calitatea celui care a făcut declarația, pentru că vorbim despre un formator de opinie, care influențează comportamente din societate”, a declarat Asztalos Csaba, subliniind că ”nu va analiza și nici nu va sancționa ceva ce ar putea fi, în acest caz, o interpretare a credinței”.

Da fapt, IPS Teodosie a explicat, conform Bibliei, de ce nu este discriminatorie interdicția femeilor de a ocupa funcțiile importante în Biserică: ”Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul”.

”Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ’În dureri vei naşte fii’. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
7
Tagurile:
CNCD, Atac, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...
Dr. Monica Pop

Monica Pop: „A condiţiona accesul la spectacole de certificatul de vaccinare este un abuz”

133
(reînnoit 20:00 10.05.2021)
Cunoscutul medic Monica Pop a declarat într-o emisiune că faptul de a nu se permite accesul la spectacole decât persoanelor care prezintă un certificat de vaccinare sau un test negativ constituie un abuz.

BUCUREŞTI, 10 mai – Sputnik. Dr. Monica Pop a spus, într-o emisiune la România TV, că vaccinul nu oferă protecţie 100%, astfel că persoanele vaccinate pot fi purtătoare ale virusului şi îl pot transmite mai departe. În opinia sa, condiţionarea accesului la spectacole de prezentarea unui certificat de vaccinare sau a unui test negativ constituie un abuz.

„La biserică nu sunt oameni la fel de mulţi ca la un spectacol? La biserică nu se cere certificat de vaccinare, dar la spectacol da. Vaccinul te ajută să nu faci o formă gravă, dar boala tot o poţi face. Cu ce ajută că într-o sală de spectacol intră cineva care este vaccinat şi totuşi este purtător de virus şi îl transmite?”, a spus medicul în emisiunea realizată de Simona Gheorghe la România TV

De asemenea, ea a mai spus că este inadmisibil că oamenii trebuie să plătească din buzunarul lor pentru a se testa dacă vor să meargă la un spectacol.

„Cum e posibil ca într-o ţară în care oamenii plătesc asigurări de sănătate, testele să fie plătite? În toate ţările testarea este gratuită. Oamenii ar trebui să aibă dreptul să facă o dată pe săptămână sau o dată la două luni un test gratuit”, a subliniat Monica Pop.
133
Tagurile:
Adina Monica Popescu
Tematic
Monica Pop dezvăluie trucul prin care românii sunt manipulați
Monica Pop denunță cea mai mare greșeală din Pandemie – ”E un fel de GENOCID!”
Monica Pop: ”Efectiv, cred că se apropie o revoluție!”
Nou scandal cu Voiculescu! Monica Pop: ”E un demon, duşmanul poporului!”
Monica Pop nu mai suportă: ”LĂSAȚI OAMENII SĂ TRAIASCĂ!”

Загрузка...