La București va avea loc premiera unei comedii despre construcția Podului Crimeei

188
(reînnoit 14:50 13.03.2019)
O comedie rusească despre construcția Podul Crimeei va fi prezentată la București în cadrul festivului de film „Aripi”.

BUCUREȘTI, 13 mart – Sputnik. Comedia despre construcția podului din Crimeea va fi proiectată la București în cadrul festivalului internațional de film al țărilor CSI “Aripi”. Festivalul a fost lansat marți, 11 martie, la Muzeul Țăranului Român, urmând a fie prezentate 16 filme de scurt metraj, desene animate, filme documentare și artistice.

Evenimentul, care se desfășoară între 12 și 15 martie, sub genericul “Arta unește lumea”, presupune proiectarea unor filme din Armenia, Azerbadjan, Kazahstan, Republica Moldova și Rusia. Partenerul tradițional al festivalului este România.

Rusia va fi reprezentată la festival de filmul lui Aleksandr Kasatkin – “Trei zile până la primăvară”, comedia lui Tigran Keosayan – “Podul din Crimeea. Făcut cu dragoste” și filmul “Cenușăreasa” din 1947.

România va prezenta filmul de scurtmetraj realizat de Bogdan Mureșanu “Cadoul de Crăcriun” - povestea unui copil pe nume Marius, care așteaptă un cadou de Crăciun în anul 1989, zilele în care România este cuprinsă de o revoltă împotriva regimului Ceaușescu, precum și de două filme documentare.

Festivalul de cinema Aripi este organizat de Centrul Rus de Știință și Cultura din București, asociația culturală Artviva și Muzeul Țăranului Român. Partenerul media al evenimentului este Radio România Cultural.

188
Tagurile:
muzeul țăranului român, București, Filme, festival
Тема:
Relațiile româno-ruse (196)
Tematic
Au fost publicate imagini cu ucigașul din Kerci, Crimeea
Putin semnează legea privind ziua aderării Crimeei la Imperiul Rus
Peste 50 de avioane şi 10 nave ruseşti, în alertă pe Marea Neagră şi Crimeea
În plină criză cu Ucraina, Rusia consolidează apărarea în Crimeea cu sisteme S-400
Sistemele S-400 din Crimeea, în acțiune: „Supraveghem în regim maxim toată Marea Neagră”
Atentat cumplit în Crimeea, zeci de morți și răniți

Загрузка...