România

România, locul 5 în lume după Singapore, Suedia, Danemarca și Norvegia la Internet

174
(reînnoit 16:00 12.03.2019)
În 2018, România a ocupat locul cinci mondial în ceea ce privește viteza la internet, după Singapore, Suedia, Danemarca și Norvegia – ce spune un reprezentant al SRI.

BUCUREȘTI, 12 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Gabriel Mazilu, fost director adjunct al National Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații spune că, deși domeniul securității cibernetice a fost fundamentat în jurul anului 2008, cu ocazia Summit-ului NATO de la București, anul 2010 este anul în care țara noastră a reușit efectiv să demareze constituirea capabilităților de securitate cibernetică.

În ceea ce privește faptul că România se află pe locul cinci mondial în privința vitezei la internet, specialistul spune că acest fapt atrage, după sine, o serie de riscuri.

”Anul 2018 a poziţionat România în privinţa vitezei de Internet, pe locul 5 în lume, după Singapore, Suedia, Danemarca şi Norvegia. Acest parametru de performanţă al României a adus beneficii pentru mediul economic, dar în acelaşi timp şi riscuri şi ameninţări, a spus Mazilu, care deţine funcţia de CEO senior adviser Cybersecurity în cadrul Superbet”, potrivit agerpres.ro

Acesta a menţionat, totodată, că, pentru România, anul 2019 reprezintă un pas important în domeniul securităţii cibernetice, odată cu adoptarea Legii 362/2018, care transpune Directiva NIS - Networking Information Security, privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice.

Rezultatele Cyber Barometrului Europ Assistance realizat de Lexis în nouă ţări, inclusiv în România, şi publicat la jumătatea lunii februarie 2019, a arătat că 40% din populaţie s-a declarat îngrijorată de riscul unui atac cibernetic asupra ţării.

Menționăm că ediţia din 2019 a Cyber Barometrului efectuată de Lexis la solicitarea Europ Assistance a fost realizată în 9 ţări incluzând Statele Unite ale Americii, Italia, Franţa, Spania, Elveţia, Austria, Ungaria, Republica Cehă şi România.

Un număr de 800 de persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 75 de ani, au luat parte la un studiu online personalizat pentru fiecare ţară în parte. Studiul a fost efectuat în perioada noiembrie - decembrie 2018. El a acoperit patru subiecte esențiale. Este vorba despre activităţile online şi strategiile de protecţie a datelor personale, îngrijorările privind activităţile digitale şi online, evaluarea soluţiilor de protecţie cibernetică şi digitală, respectiv intenţia de achiziţionare a acestor servicii de protecţie digitală.

174
Tagurile:
România, viteză, Internet
Tematic
Armata ucraineană vrea să deschidă un nou front, pe internet
Un scenariu halucinant circulă pe internet, după declanșarea revocării lui Kovesi
Îngrijorător! Unul din zece copii români, dependent de internet!
Pisicile neobişnuite care fac furori pe Internet: Foto şi video adorabile
Scrisoarea unei mame către Ministerul Sănătății, virală pe internet
Mesajul unei mame românce, în prag de Crăciun, devine viral pe internet

Загрузка...