Autostradă, Italia

Pentru românii care călătoresc în străinătate cu maşina. Trebuie ştie aceste 3 lucruri!

676
Odată cu venirea primăverii, mulţi români sunt atraşi de ideea de a merge în excursii în străinătate. Totuşi, sunt mai multe lucruri de care trebuie să ţină cont înainte de a lua această decizie.

BUCUREŞTI, 7 mart – Sputnik, Doina Crainic. Românii care se hotărăsc să meargă în călătorii în străinătate cu maşina personală trebuie să ţină seama de câteva aspecte, pentru a nu întâmpina neplăceri.

Taxele de drum şi vinieta, hărţile şi regulile de circulaţie, măsurile pe care trebuie să le luăm în caz de posibile incidente neprevăzute sunt câteva lucruri importante pe care trebuie să le avem în vedere, potrivit Ziarul de Iaşi.

Gaze de eșapament
© Sputnik / Руслан Кривобок

Taxe de drum și vinieta: Românii trebuie să ţină cont de faptul că plecarea în străinătate cu maşina personală implică investiții considerabile în taxele de autostradă și viniete, pe lângă cheltuielile pentru combustibil. Înainte de a porni la drum e bine să ne pregătim un buget considarebil și să ne informăm înainte cu privire la traseul pe care îl vom parcurge. Fie că alegem să vizităm nordul Italiei, Coasta de Azur sau alte destinații europene, vom trece prin mai multe puncte de taxare, pe poduri și autostrăzi, iar taxele se pot ridica chiar până la jumătate din costul total al deplasării.

Hărți și reguli de circulație: Trebuie să avem în vedere şi orele epuizante de condus, pe drumuri străine cu reguli de circulație specifice fiecărei țări. Condusul pe autostradă necesită vigilență permanentă și experiență considerabilă, datorită vitezei mari, dar și a regulilor de circulaţie a căror respectare e monitorizată cu strictețe. Astfel, pentru a scăpa de stresul creat de toate acestea, o opțiune deloc de negligat ar fi autocarul. Putem opta fie pentru un pachet complet de servicii în care să fie inclus și transportul, fie pentru o agenție specializată, precum www.tabitatour.ro.

Posibile incidente neprevăzute: Chiar dacă ne asigurăm revizia completă a mașinii înainte de a porni la drum, defecțiunile pot să apară oricând, în cele mai nepotrivite situații. Astfel, ar fi utilă, în acest sens, o lista cu numere de telefon pentru tractare sau asistență rutieră, însă, pe de altă parte, timpul irosit „pe dreapta” poate fi un cost prea mare pentru o vacanță de neuitat.

676
Tagurile:
șoferi, românii

Загрузка...