George Soros

Sondaj: 36 la sută dintre români cred Soros a făcut rău României

411
(reînnoit 14:46 26.02.2019)
Peste 36 la sută dintre români consideră că miliardarul american George Soros a făcut rău țării, iar 48 la sută cred că naționalismul este necesar României, potrivit unui sondaj realizat de IRES.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Peste 50 la sută dintre români nu au încredere în străinii care critică România, iar 36 la sută consideră că Soros este o persoană care a făcut rău țării, se arată în datele unui sondaj efectuat de Institutul Român pentru Evaluare și Stratetie (IRES), la comanda Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Totodată, 46 la sută dintre români sunt de acord cu afirmația că nu sunt perfecți, dar sunt superiori altora, iar 48 la sută dintre respondenții români consideră că naționalismul este o mișcare care este necesară pentru România.

Căsătoriei între persoanele de același sex se opun 72 la sută, iar 42 la sută consideră că avortul ar trebui să fie interzis.

Fiind întrebați în ce măsură ar avea încredere în anumite categorii de persoane, studiu relevă cea mai mare distanțare a românilor față de: homosexuali (74 la sută), romi (72 la sută), imigranți (69 la sută), musulmani (68 la sută), persoane cu HIV SIDA (58 la sută), persoane de altă religie (58 la sută), maghiari (53 la sută) și evrei (46 la sută).

Sondajul a fost realizat în perioada 26 noiembrie - 10 decembrie 2018, pe un eșantion de 1300 de persoane, iar marja de eroare este de 2 la sută.

Potrivit autorilor studiului, cifrele prezentate arată faptul că “orizontul de așteptare pentru discursul urii este marcat de frici și prejudecăți serioase față de tot ceea ce nu e românul tipic ortodox, heterosexual și naționalist, ceea ce ne indică un teren extrem de fertil pentru o priză serioasă a discursului urii și a negării valorilor liberale clasice”.

411
Tagurile:
Studiu, Sondaj, România, George Soros
Тема:
Cine este George Soros (103)
Tematic
Soros trece la contratac împotriva Ungariei: plângeri la CC și CEDO
Soros e disperat din cauza românilor – și-a pus mercenarii la muncă și atacă!
Dovada că Dragnea a spus adevărul: e vânat de Soros
Erdogan îl acuză pe Soros că-şi folosește bogățiile pentru a "diviza şi distruge națiuni"
Soros cere deputaților americani să monitorizeze reţeaua Facebook
Ce spunea Soros despre Monica Macovei, Renate Weber şi Cristian Preda
Soros la Davos: China și Rusia, un pericol pentru adepții „societății deschise”
„Soros vrea continuarea imperiului global al SUA” - Expert în afaceri externe

Загрузка...