Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, lovitură pentru fermieri ce se întâmplă cu subvențiile

210
(reînnoit 13:20 23.02.2019)
La momentul de față, sumele achitate de Agenția de Plăți și Interveție în agricultură pentru schemele plătite din bugetul național sunt blocate.

BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Ieri, preșesintele Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale a României o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul 2019.

Motivele invocate de șeful statului în argumentarea acestei decizii nu se numără vreunul legat de agricultură, totuși fermierii care așteaptă banii sunt afectați.

Banii pentru subvențiile așteptate de agricultori și de crescătorii de animale sunt blocați pe termen necunoscut.

Sumele achitate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru schemele plătite din bugetul național sunt momentan blocate din cauza Bugetului de stat pe anul 2019 care încă nu a fost aprobat, informează agrointel.ro

Mai mult, fermierii sperau că, în aceste zile, situația se va debloca și își vor primi banii. Din păcate, ei au primit, indirect, o lovitură de la șeful statului care a decis să nu semneze Legea Bugetului.

Potrivit textului privind bugetul alocat agriculturii, o serie de acțiuni și plăți sunt blocate până la rezolvarea situației.

În cadrul obiectivului general de guvernare, de valorificare a potențialului agricol al României și de asigurare a securității alimentare la nivel național, precum și crearea unor disponibilități pentru export, obiectivele politicilor sectoriale pentru anul 2019 vor fi aduse la îndeplinire prin mai multe măsuri.

Dintre acestea, amintim numai continuarea susținerii financiare a activității producătorilor locali din sectorul vegetal și animalier, cu finanțare din bugetul național și bugetul comunitar, precum și stimularea procesului de organizare a structurilor asociative (organizații interprofesionale, grupuri și organizații de producători) orientate spre piață, cu scopul eficientizării acțiunilor pe lanțul producție – valorificare, care să asigure repartizarea echitabilă a profitului pe filieră și prețuri corecte la consumatorul final

210
Tagurile:
Buget, fermier, Klaus Iohannis
Тема:
Klaus Iohannis (192)

Загрузка...