Drum înzăpezit

Cum se circulă pe drumurile din țară în condiții de cod galben ninsoare și viscol

138
Vremea rea începe să dea bătăi de cap șoferilor, iar reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere prezintă în timp real situația din țară.

BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Ninge la această oră pe DN 10, km 90-94, în județul Buzău. Carosabilul este acoperit cu zăpadă de un centimetru.

Drumarii Direcției Drumuri Regionale de Drumuri și Poduri București acționează cu autoutilaje pentru menținerea carosabilului practicabil, anunță instituția pe pagina de Facebook. 

Ninge mărunt și viscolește în județul Suceava, cu rafale ale vântului de intensitate 50-60 km/h. Imagini de pe DN 2 (Românești) și DN 29A (Șerbănești)

Utilajele DRDP Iași acționează în regim de patrulare, cu răspândire de material antiderapant, în special în zonele de rampă. 

Continuă acțiunile de deszăpezire și împrăștiere material antiderapant în toate zonele unde este necesar.

S-a intervenit pentru deszăpezirea și împrăștierea de material antiderapant pe DN 11, în județul Covasna, informează CNAIR. 

Reprezentanții instituției recomandă șoferilor să fie prudenți.

138
Tagurile:
România, viscol, zăpadă, Circulație, drumuri
Test

Coronavirus în România, 17 ianuarie: numărul cazurilor noi

56
(reînnoit 13:16 17.01.2021)
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează care este situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 17 ianuarie 2021.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Autoritățile informează că, până astăzi, 17 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 693.644 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 622.414 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 17.221 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore, de ieri dimineață de la ora 10.00 și până astăzai, la aceeași oră, au fost raportate 57 de decese - 41 bărbați și 16 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad,Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Galați, Hunedoara, Iași,Mureș, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de peste 80 de ani.

Majoritatea deceselor înregistrate - 55 - sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.552. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la Anestezie Terapie Intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.164.549 de teste RT-PCR și 43.083 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 11.524 de teste RT-PCR (6.529 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.995 la cerere) și 3.392 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 37.146 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.426 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 60.554 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 84 de persoane.

La numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, 1.541 de apeluri.

Polițiștii și jandarmii au aplicat, ieri, 16 ianuarie 2021, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 5.337 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 924.857 de lei.

Prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 5 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Autoritățile reamintesc cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE – 0800800165 - la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Referitor la situația cetățenilor români aflați în alte state, 7.396 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 1.941 în Italia, 1.487 în Spania, 173 în Marea Britanie, 125 în Franța, 3.110 în Germania, 93 în Grecia, 49 în Danemarca, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 7 în Suedia, 131 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 36 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Bulgaria, 12 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 12 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 79 în Irlanda și câte unul în Argentina, Tunisia, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazahstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Singapore, Slovenia, Federația Rusă și Croația. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 135 de cetățeni români aflați în străinătate, 33 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 3 în Irlanda, 2 în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia și unul în Iran, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

Autoritățile subliniază că aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

În intervalul 7-14 ianuarie 2021, au fost raportate 16 938 330 de cazuri în UE / SEE. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Franţa, Italia, Spania și Germania.

Începând din 15 decembrie, CEPCB a întrerupt publicarea datelor privind numărul cazurilor confirmate și numărul cetățenilor decedați, atât în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra, cât și la nivel global. Aceste raportări sunt actualizate săptămânal.

Datele publicate de către Johns Hopkins CSSE, care vizează numărul cetățenilor vindecați, continuă să fie actualizate zilnic.

56
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Raed Arafat

Arafat, avertisment: Piața certificatelor false va fi foarte prosperă

184
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și Alexandru Rafila susțin că introducerea unui certificat de vaccinare care să permită mobilitatea titularului nu ar fi cea mai bună măsură luată de autorități în contextul pandemic actual.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Introducerea unui certificat de vaccinare reprezintă o măsură oportună în actualul context pandemic?

Atât Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, cât și Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății sunt de părere că răspunsul este mai degrabă unul negativ.

Acesta a explicat că, dacă se pune ca și condiție de circulație un certificat de acest gen, se creează, automat, două grupuri. Este vorba despre grupul celor care dețin un certificat de vaccinare, care vor circula după cum vor dori și grupul celor fără certificat care vor avea limitări.

În opinia sa, acest lucru ar crea discriminări majore nu doar în Uniunea Europeană. Astfel, 15 milioane de vaccinaţi pe plan mondial - situaţia curentă a numărului de vaccinări - reprezintă o picătură într-un ocean, comparativ cu 7-8 miliarde, cât este populaţia mondială, a adăugat Arafat.

Mai mult, acesta a subliniat că se va ajunge în situația înc are o parte s-a vaccinat și o alta, care nu a avut acces la imunizare, nu.

De asemenea, vaccinul anti COVID-19 este unul obținut foarte greu. În acest sens, șeful DSU a afirmat că Pfizer a anunțat reducerea cantității livrate în Europa, iar România va primi mai puțin decât i s-a promis.

De aceea, discuția referitoare la certificatul de vaccinare poate pune presiune foarte mare pe oameni și să discrimineze.

Astfel, dacă firma de aviaţie o să spună ”nu urcaţi în avion decât vaccinat” însă nu aveţi acces la vaccin nici dacă doriţi să vă vaccinaţi, asta va crea o problemă foare mare.

”Mai e un risc pentru turism: să iasă certificatele false de vaccinare. Orice criză de acest gen creează o piaţă şi piaţa certificatelor false va fi, cred, una foarte prosperă dacă va fi un motiv de discriminare. Mai bine abordăm altfel situaţia. Sunt convins că la nivelul UE se vor discuta toate aceste aspecte”, a spus Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

La rândul său, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, este de părere că discriminarea şi stigmatizarea, care reprezintă una dintre problemele acestei pandemii, trebuie evitate cu orice preţ.

”Dacă ai un acces universal la vaccinare poţi să pui această problemă însă cât timp vaccinul este în cantitate limitată sau foarte limitată, nu se pune o astfel de problemă”, a punctat Alexandru Rafila.

Acesta susține că în Israel statul negociază două tipuri de situaţii: persoanele vaccinate care se urcă la bordul unui zbor internaţional să nu mai aibă nevoie de test iar cei nevaccinaţi să prezinte un test negativ. Astfel, s-ar evita testele inutile la persoanele vaccinate. Mai exact, autorităţile israeliene au decis să le dea un astfel de certificat şi celor care au trecut prin boală şi nu au făcut vaccinul, pentru că şi aceste persoane sunt protejate între 3 şi 6 luni, a mai susținut Rafila.

184
Tagurile:
Raed Arafat, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V
Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V
Trăistariu încurajează vaccinarea ca să nu moară artiștii de foame

Загрузка...
Un cargobot în Marea Bering

Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră

0
Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră, în apropiere de țărmul Turciei. A fost inițiată o operațiune de salvare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Un cargobot a naufragiat în Marea Neagră, în apropierea de țărmul Turciei, a declarat guvernatorul provinciei Bartın, Sinan Güner.

“În zona Inkumul a provinciei noastre a naufragiat un cargobot sub pavilion rusesc. Demarăm o operațiune de salvare a celor 15 membri ai echipajului, care se află pe trei bărci de salvare”, a declarat el, fiind citat de agenția Anadolu.

Potrivit guvernatorului, nu există informații despre persoane decedate. Operațiunea de salvare este complicată de condiții meteo nefavorabile.

0
Tematic
Turcia a descoperit noi zăcăminte de gaz în Marea Neagră
Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră
NATO se extinde în Marea Neagră: Va fi oare strâmtorată Rusia în Crimeea

Загрузка...