Regele Carol al României și Prințul Mihai

Regele Carol al II-lea va fi reînhumat alături de fiul său, Regele Mihai

319
(reînnoit 14:05 14.02.2019)
Regele Carol al II-lea va fi reînhumat în Noua Catedrală de la Mănăstirea Curtea de Argeș, alături de fiul său, Regele Mihai, la 66 de ani de la moarte sa.

BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Regele Carol al II-lea va fi reînhumat alături de fiul său, Regele Mihai, anunță TVR. Osemintele monarhului urmează a fi mutate în Noua Catedrală Episcopală de la Curtea de Argeș.

Ceremonia va avea loc pe 9 martie, urmând să fie oficiate două slujbe – una în vechea Mănăstire Curtea de Argeș, unde au fost înmormântați primii regi ai României, Carol I, Elisabeta, Maria și Ferdinand și o altă ceremonie în noua necropolă Regală.

Carol al II-lea este singurul rege al României care a fost înmormântat în afara bisericii. Monarhul decedase pe 4 aprilie 1953, în Portugalia, la vârsta de 60 de ani.

În anul 2003, guvernul României a decis să repatrieze osemintele acestuia. Regele Mihai refuzase să participe atât la înmormântarea, cât și la ceremonia de repatriere a rămășițelor tatălui său, pe care refuzase să-l ierte. Astfel, Familia Regală a fost reprezentantă în Portugalia, în anul 2003, de principele Radu, iar la ceremonia din România Casa Regală a fost reprezentantă de Principesa Margareta și soțul acesteia, Radu Duda.

Până în prezent, sicriul lui Carol al II-lea a stat într-o criptă special amenajată într-un paraclis de la Mănăstirea Curtea de Argeș. Noua Catedrală, unde urmează a fi reînhumat pe 9 martie Regele, a fost finalizată abia la moartea Reginei Ana. Tot aici urmează să fie mutate osemintele Reginei Mame-Elena din Elveția și pe cele ale micuțului prinț Mircea, de la Bran.

Regele Carol al II-lea s-a născut pe 15 octombrie 1893, fiind primul născut al lui Ferdinand I al României și al soției sale, regina Maria.

319
Tagurile:
Curtea de Argeș, Regele Mihai I, Casa Regală a Românie
Тема:
Casa Regală a României (61)
Tematic
„Primul nostru Crăciun fără Regele Mihai” - Mesajul Majestății Sale Margareta
Dan Puric, cuvinte răscolitoare, la cumpăna dintre ani: Darul Regelui pentru noi
Parastasul de 40 de zile pentru Regele Mihai. Cum puteţi lua parte la eveniment
Regele Ferdinand și Lupu Dinescu au intrat în Odesa
Nepotul regelui Mihai s-a căsătorit – nici o rudă de-a sa nu a participat - VIDEO
Instituția „Regele Mihai I” va primi 860.000 euro pe an de la stat. Iată cu ce se va ocupa

Загрузка...