Roni

Copil în lacrimi, jandarm acuzat i-a furat 50 de lei

240
Este vorba chiar despre şeful Serviciului Logistic al Jandarmeriei Ialomiţa, acuzat că şi-ar fi achitat cumpărăturile cu banii găsiţi pe jos, pierduţi de o fetiţă.

BUCUREŞTI, 1 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Procurorii Parchetului Militar urmează să fie investiţi ca să facă verificări într-un dosar penal, unde este vizat un cadru al Ministerului Afacerilor Interne.

Ancheta are legătură cu şeful Serviciului Logistic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa, acuzat că şi-ar fi însuşit pe nedrept banii unui copil.

Potrivit informaţiilor, la finalul săptămânii precedente, într-unul din supermarketurile din Slobozia, o fetiţă ar fi pierdut o bancnotă de 50 de lei.

Ea a sesizat la scurt timp acest aspect, iar când s-ar fi întors să ridice banii de jos ar fi observat că un bărbat luase deja bancnota, băgând-o în buzunar, precizează independentonline.ro.

Bărbatul a fost identificat în persoana șefului Serviciului Logistic al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița.

Fetiţa ar fi încercat să îl înduplece să îi înapoieze banii. Omul ar fi refuzat să îi dea înapoi cei 50 de lei.

Mai mult, se pare că bărbatul ar fi folosit banii pentru achitarea propriilor cumpărături, precizează sursa citată.

Fetiţa, văzând că nu are cum să reuşească să îşi recupereze banii, şi-a sunat părinţii, care au alertat imediat poliţiştii. Cazul a intrat în atenţia acestora.

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru „furt”, ce va fi trimis spre soluţionare Parchetului Militar.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au explicat faptul că, în funcție de rezultatele anchetei penale, vor lua măsurile legale care se impun.

240
Tagurile:
Fetiță, jandarm, furt
Test de sânge

Test de sânge revoluționar - va detecta 50 de tipuri de cancer

12
(reînnoit 23:13 27.11.2020)
Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat vineri că studiile pentru un test de sânge revoluționar dezvoltat de compania americană Graal, test care ar putea identifica 50 de tipuri de cancer, vor începe în Marea Britanie la mijlocul anului 2021.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Potrivit declarației NHS, noul test de sânge Galleri, dezvoltat de compania GRAIL, oferă o oportunitate semnificativă de a detecta tipuri de cancere în stadiu incipient printr-un simplu test de sânge. La studiu vor participa 165.000 de pacienți într-un prim acord mondial încheiat de NHS din Marea Britanie, potrivit Sputnik News.

Cercetările preliminare au constatat că testul, care verifică modificările moleculare ale sângelui, poate detecta cancerul de gât, ovarian, pancreatic, de esofag și alte tipuri de cancer dificil de diagnosticat în stadiile incipiente.

„Dacă programul NHS va arăta ca testul funcţionează conform aşteptarilor şi pentru persoanele fără simptome, va fi lansat pentru a deveni disponibil pe scară largă”, a subliniat NHS.

Reacționând la anunț, prim-ministrul britanic Boris Johnson a scris pe Twitter că este o „descoperire extrem de promițătoare care ar putea transforma modul în care diagnosticăm și tratăm cancerul, [o boală] care cauzează prea multe morţi premature”.

​Studiul-pilot va include 140.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani fără simptome de cancer și alte 25.000 de persoane cu posibile simptome de cancer pentru a-și accelera diagnosticul, iar primele rezultate sunt așteptate până în 2023.

12
Tagurile:
cancer
Tematic
Modalitate care determină tratamentul împotriva cancerului
Modalitate de a detecta cancerul după ochi
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Ruşii: diagnosticarea cancerului cu o picătură de sânge
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...
Pământuyl

VIDEO uluitor cu Pământul, distribuit de un astronaut NASA

57
(reînnoit 22:12 27.11.2020)
La începutul acestei luni, Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, dezvoltată de SpaceX, a transportat trei astronauți NASA și un astronaut japonez la Stația Spațială Internațională (ISS).

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Astronautul NASA Victor Glover a distribuit un videoclip care arată o perspectivă asupra Pământului din interiorul cabinei echipajului Crew Dragon.

„Imaginea cu Pământul este mult mai spectaculoasă în realitate”, a scris astronautul la videoclip.

Pe 16 noiembrie, SpaceX a lansat Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, de la Kennedy Space Center din Florida, pe o rachetă Falcon 9.

​Echipa Crew Dragon îi include pe astronauții americani Michael Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker, precum și pe astronautul japonez Soichi Noguchi, potrivit Sputnik News.

Echipajul a ajuns la ISS la 04:01 GMT pe 17 noiembrie și a fost întâmpinat de actualul echipaj al ISS, Expediția 64, compus din comandantul Sergei Rizhikov și inginerul de zbor Sergei Kud-Sverchkov, ambii cosmonauți ruși, și inginerul de zbor Kate Rubins, un astronaut NASA.

57
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează cu privire la apropierea a 4 asteroizi – de ce sunt greu de detectat
NASA anunță începerea unui nou ciclu solar – efectele lui
Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

Загрузка...