Drum

România trebuie ramburseze în 2 luni taxa auto decizie a Comisiei Europene

99
(reînnoit 18:13 24.01.2019)
Țara noastră este îndemnată să respecte legislația europeană în ceea ce privește rambursarea taxelor de înmatriculare a autoturismelor percepute în mod necuvenit.

BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Astăzi, Comisia Europeană a decis să trimită României un aviz motivat, pentru că ”nu asigură rambursarea integrală și imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziționate din alte state”.

Mențiunea apare în ”Pachetul de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor din luna ianuarie: principalele decizii”.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a considerat, anterior acestei decizii, că aceste taxe încalcă normele Uniunii Europene, respectiv articolul 110 din Tratatul de Funcționare al UE, precizează zf.ro.

”Normele românești privind restituirea taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenței și efectivității. Dacă România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate decide să trimită cazul în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene”, precizează reprezentanții CE.

99
Tagurile:
Comisia Europeană, taxa, România
Tematic
Maşinile ieftine înmatriculate în Bulgaria ar putea să dispară
Numărul maşinilor second-hand înmatriculate a explodat. Topul preferinţelor
Atenție! Noi reguli de înmatriculare a automobilelor
S-a terminat! Înmatriculările auto în Bulgaria devin amintire!
Pentru şoferi: Poliţia nu va mai scoate plăcuţele de înmatriculare dacă...

Загрузка...