WhatsApp

Copiii români, în pericol un nou personaj îi îndeamnă la sinucidere

315
(reînnoit 14:29 16.01.2019)
Este vorba despre un nou fenomen de tipul Balena Albastră, care începe să se răspândească şi în ţara noastră.

BUCUREŞTI, 16 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Mira Loghin, fondatorul Centrului de Educaţie Alternativă „Lumea lui Momo”, trage un semnal de alarmă asupra unui fenomen extrem de grav care are loc în comunităţile de copii din România.

Şi anume, este vorba despre un joc, în genul „Balena Albastră”, care începe să ia amploare în ţara noastră. El se bazează pe o serie de provocări trimise pe WhatsApp, ce culminează cu îndemnul la sinucidere adresat copilului.

Jocul Momo e malefic

Este vorba despre „Jocul Momo” şi se pare că ar fi apărut în Japonia. El se bazează pe provocările trimise celor mici de păpuşa Momo, un personaj imaginar scos parcă din filmele de groază, care te îndeamnă să-ţi faci singur rău, iar, la final, pentru a câştiga jocul, să te sinucizi, informează b1tv.ro

Isteria Momo a provocat deja un val de sinucideri în Columbia şi, se pare, circulă extrem de agresiv printre tinerii din întreaga lume.

Mira Loghin spune că, din cauza asemănării de nume cu Centrul „Lumea lui Momo” din Bucureşti, cei de aici au primit, înn ultimele cinci luni, peste 10.000 de apeluri şi mesaje de la copii, probabil cu vârste între 8 şi 12 ani, din toată ţara. Micuţii doreau să discute cu maleficul Momo.

Părinţii români, dezinteresaţi

Mai grav este că, deşi reprezentanţii Centrului au sunat înapoi şi au dorit să ia legătura cu părinţii copiilor, nu au reuşit să îi contacteze.

Echipa de la Centrul educaţional nu a reuşit NICIODATĂ să contacteze vreun părinte al unuia din copiii ce au sunat căutându-l pe Momo, pentru că la telefoane răspund doar copiii.

Loghin mai spune că, după ce a tras un semnal de alarmă în legătură cu acest fenomen, s-a lovit de negarea părinţilor pe mai multe grupuri de Facebook, unde a distribuit mesajul său.

Mulți dintre aceștia au considerat semnalul de alarmă o invenție, sau un mesaj pentru interzicerea tehnologiei copiilor, neînțelegând că, de fapt, totul se rezumă la grija față de felul în care își petrec copiii timpul și la ce se expun atunci cand accesează tehnologia și internetul.

La ora actuală, fenomenul pare extrem de răspândit în România şi total scăpat de vreun control atât din partea autorităţilor, cât şi a părinţilor.

Dacă ne gândim că numai la o instituţie care, întâmplător, se numeşte Momo au sunat peste zece mii de copii, este de aşteptat ca numărul jucătorilor sau al celor interesaţi să fie mult mai mare.

315
Tagurile:
suicid, joc, Balena Albastră
Tematic
Câte suicide au loc zilnic în Moldova
Șocant: Tentativă de suicid într-un izolator din Capitală - detalii
Doliu în familia unui înalt demnitar român! Ipoteză şocantă: suicid!
Suicid? Un grănicer, găsit împușcat în apropiere de pichet
Incredibil: Pedeapsă extrem de blândă pentru creatorul jocului BALENA ALBASTRĂ
Turcia

Vouchere de vacanță 2020: perioada de valabilitate, schimbată

18
Românii care beneficiază de vouchere de vacanță primesc noutăți de la Guvern, care a decis prelungirea valabilității tichetelor emise în 2019 și 2020 până la finele lui 2021.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Voucherele de vacanță emise în 2019 și 2020 pot fi folosite până la sfârșitul anului 2021. Aceasta este decizia luată de Guvernul României.

Anunțul a fost făcut de șeful cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă. Potrivit oficialului, un act normativ înaintat de Ministerul Economiei prevede prelungirea valabilității până la 31 decembrie 2021.

Astfel, voucherele de vacanță acordate în intervalul menționat și care, din pricina restricțiilor sanitare, nu au putut fi folosite, vor putea fi utilizate până la sfârșitul anului viitor, mai ales în contextul în care așteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze, a punctat Dancă.

Tot în domeniul turismului, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede o schemă de ajutor pentru companiile din acest sector de activitate.

Astfel, se instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în 2020 comparativ cu cifra de afaceri din 2019. Această schemă de ajutor de stat a fost discutată cu reprezentanții mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene și, după adoptarea CE, va fi adoptată în forma finală și operaționalizată.

”Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa și pentru agențiile de turism în perioada aceasta”, a mai spus Dancă.
18

Загрузка...
Activitatea SAMU Botanica

Guvernul a decis: sporuri mari în Sănătate!

92
(reînnoit 14:54 28.11.2020)
Ministerul Sănătății informează că Guvernul a aprobat două acte normative în urma cărora, pe durata stării de alerta, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță publice beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Angajații din Sănătate și asistență socială încep să își primească drepturile salariale. Aceasta este concluzia unei informări a Ministerului Sănătății care a făcut precizări cu privire la noi reglementări referitoare la sporul pentru condiții de muncă deosebit de periculoase de care beneficiază personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar implicat în gestionarea cazurilor Covid-19, în perioada stării de urgență și a celei de alertă.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat două acte normative în urma cărora, pe durata starii de alerta, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță publice beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase.

Este vorba despre Hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială” și Ordonanța de Urgență privind reglementarea unor măsuri în domeniul sănătății cauzate de evoluția răspândirii infecțiilor determinate de virusul SARS-Cov-2, precizează ms.ro.

Potrivit Hotărârii de Guvern, pe perioada stării de alertă și a celei de urgență, se acordă sporului pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 75% până la 85% din salariul de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din spitalele unitățile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz.

De aceste sporuri va beneficia inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 pe perioada stării de urgență și alertă.
În aceeași perioadă, personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar din serviciile de ambulanță publice va beneficia de un spor în procent de 80%.

Ministerul Sănătății face precizarea că acordarea acestui spor se va realiza fără eliberarea buletinelor de determinare sau, după caz, expertizare a locurilor de muncă emise de către autoritățile abilitate în acest sens.

Potrivit Ordonanței de Urgență, sporurile pentru condițiile de muncă periculoase nou stabilite se vor plătit atât din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate, cât și de la bugetul de stat.

Actul normativ prevede că, în cazul nerespectarii obligațiilor contractuale de către cabinetele medicilor de familie, casele de asigurări de sănătate cu care se află în relație contractuală pot aplica sancțiuni graduale, începând cu avertisment la prima constatare, diminuarea contractului cu 5% la a doua constatare și 10% la cea de-a treia.

92
Tagurile:
sănătate

Загрузка...
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

0
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

0
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...