Mihai Eminescu

O nouă aplicaţie pe smartphone „Mihai Eminescu, întreaga operă”

407
(reînnoit 14:18 14.01.2019)
Mâine, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, Academia Română va lansa, la Ateneul Român, aplicaţia dedicată marelui nostru poet.

BUCUREŞTI, 14 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Aplicaţia „Mihai Eminescu, întreaga operă” a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă interdisciplinară din care fac parte cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme etnice ale Academiei Române, membri ai Asociaţiei Române de Geopolitică, Geoeconomie şi Geocultură, precum şi tineri informaticieni. Totul s-a realizat cu sprijinul financiar al Asociaţiei NeamUnit.

La momentul de faţă, în România, peste jumătate dintre locuitori folosesc terminale telefonice inteligente. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt tineri.

Aplicaţia "Mihai Eminescu, întreaga operă" pentru telefoanele cu sisteme de operare Android şi iOS are ca scop apropierea tineretului de "omul deplin al culturii române" prin intermediul tehnicilor de comunicare moderne. În acelaşi timp, opera este utilă şi persoanelor de specialitate, punând la dispoziţia acestora un bogat instrumentar bio-bibliografic, informează dcnews.ro. 

Această aplicaţie reprezintă a doua mare relansare a Operei marelui poet după seria tipărită de-a lungul ultimului secol de către Academia Română.

Ideea şi punerea sa în aplicare, desigur, reprezintă un bun mod prin care tinerii pot lua contact cu marile opere ale culturii române, în situaţia de faţă, cu cea a lui Mihai Eminescu. Numai printr-o aducere la zi, adică de găsire a unei căi de comunicare cu generaţiile actuale putem salva bunurile culturale ale acestui popor.

407
Tagurile:
Aplicație, Mihai Eminescu
Tematic
Cum au ajuns Eminescu și “lupul dacic” inamici ai NATO și UE
Capriciile iubitei lui Mihai Eminescu
Cu Eminescu, primii 168 de ani
Eminescu şi presa care ucide
Iată care era mâncarea preferată a lui Mihai Eminescu
Contemporanul nostru, Igor Dodon, despre eternul Mihai Eminescu
Șerban Nicolae dezvăluie o premoniție a lui Eminescu… despre Iohannis!
O deshumare necesară a poetului Mihai Eminescu! A fost ucis Poetul Național?
Fabrica producătoare de hârtie pe care a scris și Eminescu, vândută la bucată
Alternosfera a lansat o piesă despre otrăvirea lui Eminescu

Загрузка...