Festivitatea dedicată centenarului unirii la Moscova

Rușii din Kursk au fost entuziasmați de cultura populară românească - VIDEO

325
Publicul din orașul rus Kursk a fost extrem de entuziasmat de cântecele, dansurile și obiceiurile populare românești.

BUCUREȘTI, 17 dec – Sputnik. O delegație românească, în frunte cu ambasadorul României în Rusia, Vasile Soare, a susținut o serie de concerte în orașul Kursk, Rusia, cu ocazia celor 100 de ani de la realizarea Marii Uniri, anunță postul de televiziune Rossia Kultura.

Delegația a sosit în orașul rusesc cu o misiune culturală – ansamblul etno-folcloric “Țara Vrancei” a familiarizat rușii cu obiceiurile și cultura populară românească.

În cadrul unei conferințe de presă, ambasadorul României a subliniat că întâlnirea din regiunea Kursk s-a desfășurat într-o atmosferă călduroasă și prietenoasă. Sala a fost arhiplină, iar publicul a ovaționat îndelungat, fiind entuziasmat de prestația oaspeților români.

“Nu am mai fost întâmpinați nicăieri atât de bine precum a fost la concertul din Kursk! Am avut parte de cea mai bună sală, de cel mai bun public! Membrii ansamblului nostru au fost impresionați”, a declarat diplomatul român în cadrul unei conferințe de presă.

Ambasadorul a răspuns și la întrebările adresate de studenții și jurnaliștii ruși, inclusiv în ceea ce privește personajul istoric Vlad Dracula, cunoscut în afara României ca „Dracula”.

Vasile Soare a subliniat că în ciuda imaginii malefice create domnitorului român, acesta totuși atrage investiții în sfera turismului din România.

În acest an, exportul de mărfuri din regiunea Kurs în România a crescut de opt ori, iar cifra de afaceri a comerțului exterior a regiuii a ajuns la 18 milioane dolari.

“Întreprinderile noastre exportă acolo minereu și pelete, fibre și producțiile industriei constructoare de mașini. Din România, în regiunea Kursk este importat porumbul și diverse produse industriale, inclusiv îmbrăcăminte care este populară printre cetățenii noștri”, a declarant Natalia Loktionova, adjunctul președintelui comisiei pentru dezvoltarea relațiilor externe a administrației regionale.

Anterior, ansamblul a vizitat regiunea Moscovei, Kostroma și Tula.

"Caravană a Folclorului Românesc" a fost lansată pe 7 decembrie, de ambasada României în Rusia, cu susținerea primăriei Focșani.

325
Tagurile:
Centenar, Vasile Soare, Rusia
Тема:
Relațiile româno-ruse (267)
Fată în mască la gym

Masca inteligentă inventată în Rusia respiraţie uşoară la birou sau la sala de fitness

220
(reînnoit 15:52 11.04.2021)
Un grup din Rusia, care lucrează cu dezvoltatori ruși de înaltă tehnologie, a dezvăluit un design de mască de protecţie, care nu numai că asigură o protecție sporită împotriva Covid, dar ușurează respirația prin utilizarea unui tip special de filtru.

BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. „Este foarte ușor să respiri prin această mască: poți face sport cu ea, inclusiv jogging” sau să lucrezi la birou întreaga zi, a declarat pentru RT serviciul de presă al Inițiativei Naționale Tehnologice (NTI), un program de stat care reunește antreprenori și experți care lucrează în sfera high-tech.

NTI a precizat că designul seamănă cu o mască obișnuită, mai exact, o mască lavabilă din neopren. Dar se spune că are un avantaj major: un filtru profesional similar cu cel utilizat în ventilatoarele pulmonare, care salvează viețile pacienților cu complicații severe de la Covid-19.

Acest filtru oferă un nivel semnificativ de protecție împotriva agenților virali, bacterieni și fungici, a polenului, aerosolilor și prafului şi, în acelaşi timp, practic nu împiedică deloc fluxul de aer, potrivit NTI.

Masca a fost concepută pentru sportivi, fiind dotată și cu șase senzori, fiind capabilă să monitorizeze sarcina fizică, temperatura corpului și calitatea aerului, printre alte lucruri. Senzorii sunt plasaţi într-un cartuș care poate fi scos și dezinfectat. Filtrele trebuie înlocuite după 48 de ore de utilizare.

Masca a trecut deja prin teste selective în rândul sportivilor profesioniști, adaugă NTI. Prețul unei astfel de „măști inteligente” nu a fost încă dezvăluit.

Echipamentul inovator este cel mai recent design apărut în contextul în care în întreaga lume a fost introdusă necesitatea purtării pe perioadă nedeterminată a măştilor. Pare a fi mai promițătoare decât măştile pentru nas care se presupune că ar asigura protecția împotriva infecției în timpul meselor, mască propusă recent de cercetători mexicani, sau decât casca anti-Covid-19 de tip spațial, proiectată în Columbia.

220
Tagurile:
Rusia, Masca

Загрузка...
București

Renunțarea la acest obicei ar prelungi viața cu 28 de ani

546
(reînnoit 15:15 11.04.2021)
oameni de știință au făcut studii timp de 20 de ani ca să constate în final că renunțarea la acest viciu ar prelungi viața cu 28 de ani.

Refuzul de a bea alcool poate prelungi viața cu 28 de ani, scrie Express, citând date de la oamenii de știință de la Institutul Karolinska, Suedia.

Experții au monitorizat speranța de viață a alcoolicilor din Danemarca, Finlanda și Suedia timp de 20 de ani. Mortalitatea cauzată de diferite boli și afecțiuni a fost semnificativ mai mare în grupul participanților la studiu care consumau alcool. În medie, speranța lor de viață a fost redusă cu 28 de ani.

Medicii au avertizat în repetate rânduri despre efectele negative ale alcoolului asupra corpului uman. În special, alcoolul, chiar și în doze mici, crește semnificativ riscul de cancer, demență, impotență și infertilitate. Alcoolul afectează negativ și funcționarea inimii, creierului și ficatului.

546
Tagurile:
Studiu, Viață, Alcool

Загрузка...

Olanda: „Poliția pentru libertate” în marș împotriva restricțiilor COVID la Baarn

0
Manifestanții mișcării „Poliția pentru libertate” au mărșăluit sâmbătă la Baarn pentru a protesta împotriva aplicării stării de asediu ca măsură de stopare a răspândirii invecției COVID.

Mișcarea, care este formată din veterani ai armatei și poliției, a fost formată recent în opoziție cu restricțiile coronavirusului. Manifestanții puteau fi văzuți mărșăluind în timp ce purtau bannere și semne cu tematică împotriva blocării și pentru „libertate și dragoste”.

Peste 1500 de persoane au participat la marș, potrivit rapoartelor locale.

Olanda a ajuns în lockdown pentru a stopa răspândirea virusului cu planuri de redeschidere treptată a economiei. În prezent, este în vigoare stare de asediu pe timp de noapte, deoarece numărul pacienților cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă este în continuare în creștere, potrivit guvernului olandez.

0
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...