Trafic în București

Bucureștiul, mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu. Pe locul 5 în lume la...

498
(reînnoit 15:22 23.11.2018)
Acest oraș ocupă locul 5 în lume în topul celor mai mari probleme de trafic, iar mijloacele de transport în comun sunt tot mai puține.

BUCUREȘTI, 23 nov – Sputnik, Daniel George Nistor. Modul cum a evoluat (sau mai bine zis a involuat) transportul public din Capitală în ultimii 28 de ani ar trebui să dea de gândit autorităților.

Dacă în 1990 pe străzile Bucureştiului circulau 880 de tramvaie, anul trecut numărul acestora a ajuns la 491, arată datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de ZF.ro

Statistica precizează că acesta este numărul vehiculelor în inventar pentru transportul public local de pasageri şi se referă la totalitatea vehiculelor pentru transportul public efectuat în interiorul unei zone administrative, în acest caz Bucureştiul.

Tot datele de la INS arată că dacă în 1990 în Capitală erau 1.153 de autobuze şi microbuze, anul trecut mai erau înregistrate 1.147. La troleibuze, lucrurile au evoluat un pic, astfel că faţă de cele 243 din 1990, la finalul anului trecut erau 297. Cifrele de la Statistică ar putea fi optimiste, pentru că datele din inventar nu coincid cu cele care chiar funcţionează.

Potrivit unor date trimise de RATB (Regia Autonomă de Transport Bucureşti), transformată recent în STB (Societatea de Transport Bucureşti) la începutul acestui an, parcul activ numără 1.369 de vehicule, din care 285 tramvaie, 185 troleibuze şi 899 autobuze. În niciun tramvai şi niciun autobuz din Bucureşti nu există aer condiţionat, vechimea medie a parcului fiind de circa 9,4 ani. Există însă şi vehicule cu zeci de ani la activ.

Trafic mai greu decât la Istanbul

Bucureştiul este al cincilea oraş la nivel mondial în materie de probleme ale traficului rutier şi primul în Europa.

În medie, bucureştenii petrec în trafic un timp suplimentar de 50%, mai mult decât în Istanbul sau Rio de Janeiro, arată studiul Tom Tom Traffic Index, realizat de compania olandeză de navigare şi cartografiere Tom Tom.

Există interes pentru rezolvarea acestor probleme? Avem vești bune, dar deocamdată ele sunt mai mult la stadiul de... vești.

Astra Vagoane Arad are mari șanse să câștige licitațiile pentru livrarea de tramvaie la Galați, Oradea, Cluj-Napoca și se pregătește pentru București. 

De asemenea, primarul general Gabriela Firea a cumpărat deja 400 de autobuze de la compania turcă Otokar și a anunțat că urmează 100 de tramvaie și 100 de troleibuze. Primele 20 de autobuze au ajuns în București și urmează să intre în circulație luna aceasta.

498
Tagurile:
Trafic, tramvai, Gabriela Firea, București
Tematic
Măsură drastică împotriva Gabrielei Firea
Gabriela Firea, acuzată din interiorul PSD: „Tunuri imobiliare, ilegalități”
Cine va beneficia de locuinţele pentru medici promise de Firea – acuzaţii grave
Firea e terminată: lovitură cumplită, reacție aiurea! Face încă o greșeală uriașă!

Загрузка...