Primăria municipiului Craiova

Craiova: Imigranții chinezi se izbiră de un zid. Dar nu unul de piatră...

410
(reînnoit 16:04 21.11.2018)
Dacă președintele SUA, Donald Trump, anunța în campania electorală un zid care să stăvilească imigrația din Mexic, în cetatea Băniei se ridică altfel de obstacole.

BUCUREȘTI, 21 nov – Sputnik, Daniel George Nistor. Tot mai mulţi imigranţi din Vietnam, Nepal sau China îşi fac apariţia în Craiova, în plină criză a forţei de muncă. Pentru a fi angajaţi, imigranţii din afara UE au nevoie însă de un aviz de muncă eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

Dar acesta se obține după o serie de formalități birocratice, care formează un adevărat zid în fața asiaticilor veniți la lucru.

Cetăţeanul chinez Huang Shaohua (Soso) deține un magazin de îmbrăcăminte și încălțăminte în Piața Centrală din Craiova. El derulează această afacere încă din anul 2013.

Soso este angajat la propria firmă ca încărcător-descărcător și anul acesta a decis să îi ofere surorii sale un post similar. A depus dosarul la IGI şi a aşteptat eliberarea avizului, convins că nu va fi nici o problemă. Surpriză însă, cererea i-a fost refuzată, motivul oficial fiind acela că firma nu desfăşoară activităţi compatibile cu funcţia pentru care a cerut avizul, scrie cotidianul local Gazeta de Sud.

Mai mult, IGI spune că obiectul principal de activitate al firmei lui Soso este "comerţul cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei" (cod CAEN – 4642), însă firma nu este autorizată să desfăşoare activitatea respectivă.

Încercând să descopere misterul acestei lacune de sistem, jurnaliștii olteni au adresat întrebări la IGI, Inspecţia Muncii, Ministerul Muncii, Institutul Naţional de Statistică (INS), Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Misterul a rămas nedezlegat.

Acum, firma lui Soso poate să atace decizia în instanţă sau poate să refacă cererea. În primul caz, este nevoie de bani pentru avocaţi. În al doilea caz, este nevoie de mii de euro pentru deplasarea în China, pentru că actele necesare nu se pot obţine pe cale electronică. În timpul acesta, firma pierde bani pentru că nu poate angaja oameni.

Ministerul Muncii a dublat anul acesta contingentul de lucrători proveniți din statele non-UE, suplimentând numărul de locuri cu 5.200.

410
Tagurile:
Birocrație, probleme, Chinezi, imigranți, Craiova
Tematic
Românii nu vor să muncească? Chinezii cer prea mult? Se apelează la vietnamezi
Importăm vietnamezi. Românii au plecat, moldovenii nu vor să vină
Invazia asiaticilor în România - ne iau locurile de muncă
Lege! Firmele, libere să aducă muncitori străini cu nemiluita în România

De ce fac tinerii forme grave de COVID? Medic, explicații

67
(reînnoit 19:14 21.09.2020)
Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca din București, a explicat că tinerii fac forme grave de COVD ca urmare a unei ”furtuni de molecule inflamatorii”.

BUCUREȘTI, 21 sept – Spuntik. Pacienții cu COVID încep să fie din ce în ce mai tineri, fapt care ridică întrebări medicilor cu privire la cauzele ce determină acest fenomen.

Radu Țincu, medic specialist Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca din București, spune că factorii care au favorizat infectarea celor tineri și activi sunt perioada concediilor, reluarea serviciului, precum și începutul anului școlar. De asemenea, o parte din ei au chiar o dispoziție genetică spre a face forme mai grave. Medicul spune că formele severe sunt determinate de ”o furtună de molecule inflamatorii” și că nu se poate previziona câte persoane vor dezvolta o formă fulminantă de COVID 19 și care nu.

Specialistul a precizat că toate organele vor fi afectate de prezența acestor molecule inflamatorii și că, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este numai un punct de plecare. Urmează, apoi, ”descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, a mai spus medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca, potrivit antena3.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
COVID-19, Medic, tineri
Tematic
Daniel Zamfir și Cozmin Gușă aruncă în aer raportările COVID
COVID-19, miracol: aproape 50 mii oameni vindecaţi într-o zi
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă

Загрузка...
Особенность школьных знаний состоит в том, что они направлены на тренировку интеллекта

Școala online: creștere masivă a vânzărilor de tablete și laptopuri

25
(reînnoit 16:59 21.09.2020)
Anul școlar care a debutat în condiții speciale din pricina pandemiei de coronavirus a dus la o creștere a vânzărilor de laptopuri, tablete și camere web cu aproximativ 50%.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Pandemia de coronavirus a făcut ca, în acest an, școala să înceapă în funcție de unul dintre cele trei scenarii: verde, galben sau roșu.

Evident, dinamica situației epidemiologice face ca trecerea de la un scenariu la altul să se facă rapid, iar părinții s-au adaptat, cumpărând device-uri pentru cursurile online.

Așa se face că a crescut considerabil, cu 50 de procente, valoarea vânzărilor de tablete, laptopuri și camere web.

Acestea nu este unicul domeniu în care au crescut vânzările, deoarece investiții mai mari au fost făcute și în zona de confort. Și aceasta pentru că românii petrec mai mult timp acasă. Astfel, ei au cumpărat televizoare mai mari și mai performante, echipamente pentru întreținerea curățeniei, pentru gătit și pentru desfășurarea de activități fizice acasă.

Mihai Pătrașu, CEO evoMAG, spune că familiile cu copii și cei care lucrează de acasă au fost în situația de a investi preponderent în echipamente hardware în această perioadă.

Bugetul mediu per familie a crescut și cu 50%, ajungând la aproximativ 1500 de lei, iar particularitățile, atunci când vine vorba despre comportamentul de consum în această perioadă, țin de necesitate și de rapiditate.

Şi segmentul corporate, reprezentat atât de domeniul public, cât şi de cel privat, a majorat achiziţiile de hardware din aceasta perioadă, informează dcbusiness.ro

 ”Spre exemplu, ca reacţie la contextul actual, am primit foarte multe

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
laptop, tablete
Tematic
E simplu: certificatele de stare civilă se obțin online
Aceste școli vor face numai cursuri online – situația în Capitală
Predarea online: reguli noi pentru profesori, înainte de începerea școlii
Școală online: ce părinți pot cere zile libere plătite
Școală online: de ce nu primesc părinții elevilor zile libere

Загрузка...

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

0
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...