Intervenție SMURD, imagine simbol

Motivul pentru care atacul de la Brăila s-ar putea repeta

122
Un jurnalist brăilean susţine că modul în care este observat fenomenul infracţional din localitate este nesemnificativ – ce exemple a mai dat.

BUCUREŞTI, 12 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Nenorocirea petrecută ieri la Brăila, când un tânăr a intrat cu maşina peste oamenii aflaţi în parcarea unui mall nu a rămas fără urmări. Şi nu este vorba aici de reţinerea făptaşului sau de faptul că victimele au ajuns la spital – din fericire, starea lor este bună – ci de o serie de lucruri care ne duc cu gândul că evenimentul de ieri se poate repeta oricând.

Un jurnalist brăilean susţine că, atât în cazul faptelor petrecute ieri, cât şi în cazul evenimentului din 4 aprilie 2016, când cinci persoane au murit după ce un şofer a intrat în plin într-o staţie de maxi taxi, arată că Poliţia şi Serviciul Român de Informaţii nu prea şi-au făcut treaba.

„Cele două cauze sunt, în cazul Brăilei, uşor controlabile doar dacă măsurile de prevenţie, dar şi activităţile specifice unităţilor specializate atât din Poliţie cât şi din SRI şi-ar face treaba”, a scris Cătălin Iordache pentru infobraila.ro.

Întrebări fără răspuns?

Jurnalistul brăilean lansează un demers interogativ ce derivă, după cum spune, din afirmaţia sa legată de felul în care structurile din Poliţie şi SRI îşi fac sau nu treaba la Brăila.

Iordache spune că modul în care este observat fenomenul infracţional brăilean este insignifiant şi precizează că este foarte bine cunoscut faptul că mulţi locuitori ai judeţului obţin ilegal sume de bani şi le afişează ostentativ.

„Categoria socială” care râde în nas autorităţilor a plătit, măcar odată, vreun impozit?”, punctează Iordache.

În ceea ce priveşte atacurile menţionate anterior, aceeaşi sursă susţine că s-a presupus, în ambele cazuri, faptul că ar fi fost comise pe fondul consumului de droguri, fie ele şi „legale”, aşa cum sunt etnobotanicele.

„Ce face Poliţia şi SRI în acest caz? Capturile de câteva grame de „iarbă” sunt succesele cu care se laudă aceştia. De unde sunt distribuitorii? Unde sunt cei care aduc „marfa” la aceştia? Dar numai de „iarbă” e vorba aici?”, a scris jurnalistul.

O altă problemă ridicată de jurnalistul brăilean, extrem de justă, este cea referitoare la sursele de venit ale consumatorilor de stupefiante, mai ales că majoritatea acestor atacatori sunt fără sursă de venit legală care să le permită asemenea achiziţii.

Ce fac oamenii legii?

Iordache le atrage atenţia poliţiştilor că „modul în care este observat operativ fenomenul infracţional brăilean este insignifiant” şi vorbeşte despre poziţia Poliţiei în plan social.

Mai exact, dacă oamenii de rând se conformează dispoziţiilor legale în vigoare, există situaţii când aceştia privesc cum „categoria socială” are parte de un tratament preferenţial din partea autorităţilor. Sunt autorităţile corupte sau le este teamă?

„Cazuri rare în care sunt prezentate cazuri flagrante de corupţie sunt îngropate, ceea ce explică teama celei de-a doua categorii, ce se vede „neprotejată” chiar de către propriii colegi”, mai spune sursa citată.

În aceste situaţii, în care autorităţile nu iau măsuri pentru stoparea infracţionalităţii, posibilitatea producerii unui alt atentat similar celui de ieri – despre care Sputnik a vorbit aici  – sau mai grav pare doar o chestiune de timp…

122
Tagurile:
Motive, posibilitate, Repetare, Atac, Mall, Brăila
Tematic
Un automobil a intrat într-o mulțime în Franța. Există persoane rănite
Un automobil a intrat în plin în mulțime la Melbourne: sunt morți și răniți
Șoferul care a intrat cu automobilul în mulțime la New York a fost reținut

Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

27
Moldovenii care se află acum în Israel trăiesc adevărate clipe de coșmar și de frică. Mărturiile conaționalilor noștri sunt de-a dreptul cutremurătoare. Iată ce a povestit pentru Sputnik Moldova Ion Leva – moldoveanul stabilit de mai mulți ani cu familia în Tel Aviv.
Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Ion Leva a relatat că ultimele 48 de ore s-au dovedit a fi unele dintre cele mai dramatice din ultimii ani de când este stabilit în Israel. Moldoveanul spune că este îngrozit de sunetele sirenelor și ale rachetelor, care continuă să fie lansate în zonă.

"Este complicată situația. Am avut parte de două nopți albe - sirene, rachete. Timp de 48 de ore, peste 1200 de rachete din fâșia Gaza au ajuns în centrul țării. Azi noaptea au ajuns aproape în nordul țării. Este tragic", a povestit Ion Leva.

Salvarea oamenilor sunt buncărele, unde aceștia se adăpostesc pentru a se proteja de rachete și zgomotele puternice. Moldoveanul povestește că îndată ce aude sirena, are un minut la dispoziție pentru a se coborâ de la etajul patru în buncărul de la parter.

"În momentul când te afli în buncăr, iar acolo mai sunt 10-20 de copii care plâng speriați, credeți-mă că este foarte strașnic. Acesta este al patrulea război de când mă aflu aici, dar este cel mai greu pentru mine. Dacă până acum 120 rachete zburau în 3-4 zile, acum de 10 ori mai multe", a mărturisit el.

Ion Leva a mai relatat că oamenii nu prea ies pe afară, decât în cazuri de urgență sau necesitate stringentă, mai cu seamă că orice ieșire din casă ar putea fi un pericol pentru viață.

"Cel mai îngrozitor lucru este că acest conflict generează și un război civil. Arabii dau foc la bisericile evreiești, la mașini. Suntem îngrijorați că acest val se va extinde pe tot teritoriul țării. Un război civil știi când se începe, dar nu știi când se termină", a mai adăugat interlocutorul.

Moldovenii aflați pe teritoriul statului Israel sunt îndemnați să se informeze, să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene. Ambasada Republicii Moldova în Israel recomandă, pe cât este posibil, abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

27
Tagurile:
Israel

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Pleșoianu revine cu o lucrare la nivel internațional!

191
Fostul deputat revine în atenție cu un demers de excepție, o lucrare la nivel internațional – un gest de mare curaj împotriva a ceea ce se dorește a fi ”Noua Ordine Mondială”

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Deși lumea l-a cam dat dispărut, fostul deputat și marea speranță a luptei anti-sistem revine, dovedind că nu a pierdut timpul – ci chiar a reușit să facă o lucrare de excepție.

Este vorba de o carte – și chiar în limba engleză. ”Mă bucur să vă transmit că tocmai am publicat cartea "The Real Great RESET" - “Adevărata Mare RESETARE”, o alternativă profundă și uman-sănătoasă la “Falsa Mare RESETARE” promovată de “elitele” de la Davos...”, scrie Pleșoianu.

Dar, spune autorul, această carte ”NU este doar o reacţie faţă de „noua ordine mondială” anunţată la Forumul Economic de la DAVOS şi intitulată „Marea RESETARE”, ci este un semnal de alarmă, un semnal de trezire şi un semnal de adunare”.

Cartea este structurată pe 500 de puncte ”care converg către concluzia cu care începe şi se termină: „Utopic nu e să crezi că lumea poate fi schimbată în bine, ci să crezi că ea mai poate continua aşa cum este acum…””.

”Cei 500 de paşi vor purta cititorul pe treptele Piramidei Decizionale, ca într-un tur virtual, oferind o perspectivă complet diferită despre cum este condusă de fapt lumea şi de către cine”, explică Pleșoianu.

În concepția sa, ”vârful piramidei nu e vârf, e doar mijloc... Lumina raţiunii contemporane nu e lumină, e doar întuneric vândut ca „lumină”... Ceea ce pare a fi nu este, iar ceea ce este e făcut să pară a nu fi...”.

De fapt, totul este inversat, spune Liviu Pleșoianu, astfel încât ”miliarde de oameni sunt abil plasaţi într-o bulă socială artificială care îi împiedică să vadă realitatea propriei fiinţe şi realitatea propriei lumi”.

”Omul profund, care trăieşte şi acţionează în centrul fiinţei sale, este determinat, fără să realizeze, să trăiască şi să acţioneze la extrema sa periferie. Apoi, în loc să li se prezinte realitatea conform căreia problemele umanităţii apar tocmai pentru că oamenii sunt determinaţi să trăiască la periferia propriei fiinţe, aceştia sunt ţinuţi ocupaţi cu tot soiul de “proiecte” şi “programe”, de “sesiuni electorale” şi “soluţii” care sunt concepute tot la periferie, fără nicio legătură cu omul profund şi cu absolut necesara societate profundă a omului profund”, încheie Pleșoianu prezentarea excepționalului său demers publicistic… și nu numai.
191
Tagurile:
Liviu Pleșoianu

Загрузка...