Viscol în România

Prognoză meteo alarmantă: Vom avea o iarnă cu fenomene extreme

793
Şeful secţiei de Climatologie din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a anunţat ce fel de iarnă ne aşteaptă.

BUCUREŞTI, 31 oct – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit Roxanei Bojariu, şeful secţiei de Climatologie din cadrul ANM, anul acesta vom avea parte de o iarnă cu fenomene extreme, de scurtă durată, fenomene care au început să fie tot mai frecvente în ultimii ani.

Vremea neobişnuit de caldă de la începutul lunii noiembrie este specifică episoadelor de fenomene extreme care se petrec în întreaga lume, explică specialistul.

„Au mai fost cazuri, dar, într-adevăr, amplitudinea acestor fenomene e ieşită din comun. Vedeţi că sunt fenomene extreme peste tot în lume. Aţi văzut ce se întâmplă în Italia, ce se întâmplă în vestul Europei. Lucrurile se leagă, pentru că acest transport de aer foarte rece dintre nord spre latitudinile mai joase a împins aerul cald dinspre latitudinile mai joase spre noi. Și practic avem această vreme foarte caldă ca o altă faţetă a vremii foarte reci şi cu fenomene meteo extreme din Europa de Vest, dar nu numai”, a declarat Roxana Bojariu.

793
Tagurile:
Prognoza meteo, Vremea, iarnă, Meteo

Загрузка...