Marșul pentru Viață 2016

CpF pune „punctul pe i” în chestiunea înființării unui partid conservator

172
(reînnoit 22:10 12.10.2018)
Președintele Coaliției pentru Familiei și a platformei creștine „Împreună” a făcut o declarație tranșată cu privire la zvonurile legate de intenția de a înființa un partid conservator.

BUCUREȘTI, 12 oct — Sputnik. Președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, „a pus punctul pe i" în speculațiile despre intenția înființării a unui partid politic conservator după eșuarea referendumului.

"Coaliția pentru Familie nu se transformă în partid. Platforma civică creștină Împreună nu se transformă în partid", a scris Gheorghiu pe Facebook, fără a preciza care sunt planurile de viitor a celor două structuri.

Anterior, într-o postare pe Facebook, acesta afirmă că "România are nevoie de o mișcare creștină de renaștere națională", însă nu a specificat dacă este vorba de o mișcare politică sau civică.

172
Tagurile:
partid, Platforma Civică pentru drepturi și libertăți Împreună, Coaliția pentru familie, Mihai Gheorghiu, România
Tematic
Liderul CpF: România are nevoie de o mișcare creștină de renaștere națională
Sală de clasă. Poză simbol

Expert, replică dură pentru Barcari: ”Cine va preda la aceste clase?”

34
(reînnoit 08:13 14.07.2020)
Mirabela Amarandei, șefa Direcției de Orientare Strategică și Politici Publice a Universității București reacționează după ce secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar a anunțat transformarea claselor de profesională în clase de liceu.

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Situația elevilor de clasa a opta care au promovat examenul de Evaluare Națională, dar au rămas nerepartizați la licee se află în atenția oficialilor din Educație.

Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar a declarat că, dacă inspectoratele școlare vor solicita, clasele de școală profesională pot fi transformate în clase pentru liceu.

Aceasta a ridicat problema elevilor cu medii foarte mari care au rămas nerepartizați.

”Așteptăm din partea inspectoratelor propunerile. Eu le-aș sugera colegilor să analizeze cu multă atenție acest lucru, pentru că într-adevăr sunt copii cu note de 8 și 9 care ar trebui să fie la învățământul liceul, și nu profesional, dacă ei își doresc acest lucru”, a declarat secretarul de stat.

Decizia aceasta este una fără precedent.

Mirabela Amarandei, șefa Direcției de Orientare Strategică și Politici Publice a Universității București, susține că singura soluție găsită de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării pentru copiii care nu au fost repartizați în prima etapă a admiterii la liceu, ca urmare a notelor foarte mari la Evaluarea Națională este transformarea ”din pix” a claselor de profesională și tehnologic în clase pe filieră teoretică.

”Cine va preda la aceste clase, că pe un profesor de mecatronică nu-l poți transforma, cu același pix, într-unul de istorie sau geografie? Și pe ce curriculă vor învăța copiii aceștia, despre ce filiere vorbim aici?”, se întreabă, pe bună dreptate, Mirabela Amarandei.

Aceasta a adăugat că, după struțo- cămila de genul ”licență în comunicare” la o politehnică, de mâine vom avea clase de bilingv, filologie sau științe ale naturii în școli profesionale și licee tehnlogice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34

Загрузка...
Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a făcut anunțul nedorit dacă și de când s-ar prelungi starea de alertă

121
Ministrul Sănătăţii: ”În acest moment avem şi relaxări multiple, avem şi nerespectarea unor reguli, avem şi lipsa unei legislaţii”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Evan Răutu. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut aseară o declarație care a pus pe jar România: ”prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”.

La postul B1 TV, Tătaru a explicat că deocamdată, în ciuda creșterii numărului de infectări, ”nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă”.

”Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare”, a spus Tătaru, care a dat o veste proastă: ”Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”.

Pe de altă parte, dacă se impune și dacă legislația va permite, se va aplica o carantinare a anumitor localități sau chiar ”regiuni”.

”La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie”, a declarat ministrul Sănătății.

În privința evoluției pandemiei, Tătaru spune că ”după toată experienţa noastră, mergem pe o perioadă de două săptămâni în care vom avea un joc al numărului de cazuri maxim crescut într-o zi, scăzut în altă zi”.

”Vom avea şi o perioadă în care vom putea vedea şi simptomatologiile B… din ultimele cazuri pe care le-am văzut, nu s-au manifestat neapărat ca o simptomatologie respiratorie”, spune ministrul, arătând că ”au avut simptomatologii digestive – și au venit cu febră, scaune diareice, greaţă”. 

Din acest motiv, recomandarea lui Tătaru are în vedere că ”aceste două săptămâni sunt de foc”, după aceea ”să mergem pe o pantă descendentă”:

”Prezenţa la medic la orice simptomatologie pe care o avem, acceptarea tratamentului recomandat de medic, acceptarea unei internări, fiindcă dacă astăzi avem o simptomatologie uşoară, mâine s-ar putea să nu mai fie la fel de uşoară”, spune Tătaru, avertizând că ”la un moment dat, dacă mergem acasă şi spunem 'o să îmi treacă în două zile', o să vedem că peste două sau trei zile simptomatologia nu mai este aceeaşi”.

În fine, ministrul Sănătății a recunoscut că ”nu a anticipat lipsa unei legislaţii” și observă și multitudinea situațiilor din statele UE și complexitatea problemelor din România. 

”Sunt 12 ţări care în acest moment au diferite grade de restricţie faţă de cetăţenii români… ar trebui să ne pună nişte semne de întrebare”, spune Tătaru – ”Alţii văd ce noi nu vrem să vedem - în acest moment avem şi relaxări multiple, avem şi nerespectarea unor reguli, avem şi lipsa unei legislaţii”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

121
Tagurile:
Stare de urgență, Nelu Tătaru

Загрузка...
Traian Băsescu

Bruxelles: Băsescu face praf Guvernul și pe Iohannis - ”Analfabetism, situație penibilă!”

0
”Din păcate, ”analfabetismul” politicienilor este dublat și consolidat de necunoașterea reglementărilor în domeniu”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un ciudat dar argumentat mesaj vine de la Bruxelles, de la europarlamentarul Traian Băsescu.

Fostul președinte spune că ”România este în cea mai penibilă situație” și, mai mult, afirmă că ”Prietenii noștri europeni, pur și simplu nu înțeleg comportamentul Guvernului României, care vrea o nouă lege pentru a interveni în combaterea pandemiei de COVID-19, în condițiile în care România este semnatar al Regulamentului Internațional de Sănătate 2005”.

Băsescu argumentează: în calitate de membră a UE, România ”are obligația să respecte Decizia Nr.1082/2013/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 22 octombrie 2013, care preia Regulamentul Internațional de Sănătate 2005 al OMS, privind amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din data de 5.11.2013, sub numărul L293/1, cu intrare în vigoare la publicare”.

Ca atare, cele două acte normative, unul al OMS și altul al UE ”sunt obligatorii pentru România, primul prin semnare și al doilea prin calitatea de membru al Uniunii Europene” subliniază Băsescu.

”Atenționez, că Decizia 1082/2013/UE a fost aprobată fără obiecții și de Parlamentul României în procesul de consultare cu parlamentele naționale, înainte de a fi adoptată de Uniunea Europeană”, transmite Traian Băsescu.

Concluzia lui Băsescu pune Guvernul într-o situație ridicolă – de fapt, ”avem instrumentele legislative care definesc toate elementele luptei coordonate a statelor împotriva pandemiilor”.

Mai mult, Băsescu atenționează guvernul că ”cele două acte normative definesc și carantina și izolarea și instituie sistemul de acțiune în situația epidemiilor și pandemiilor” și, ca atare – ”proiectul de lege aflat în discuție în Parlament este inutil și contravine reglementărilor internaționale la care România este parte”.

”Din păcate, ”analfabetismul” politicienilor este dublat și consolidat de necunoașterea reglementărilor în domeniu, de către jurnaliștii care abordează subiectul în dezbateri publice, ceea ce permite oamenilor politici, membrilor guvernului sau liderilor sindicali de tip șef de post Coarnă să fabuleze, creând confuzie în rândul populației”, conchide Băsescu.

Nu știu dacă mai e nevoie să traducem mesajul: în fruntea ”analfabeților politic” care ”nu cunosc reglementările” în domeniu se află președintele Iohannis, cel care dictează practic politica Guvernului – și care a susținut, public, teza că este nevoie de legea despre care Băsescu spune că ”este inutilă și contravine reglementărilor internaționale la care România este parte”.

Ori, fiți siguri – Băsescu știa exact pe cine taxează și face de doi bani, chiar dacă nu pomenește numele!

Fostul președinte punctează final – ”în afară de a vă ruga să citiți și să puneți în aplicare reglementările la care suntem parte, eu nu mai pot face nimic”.

Interesant este că mesajul și aceste argumente nu au fost aduse parlamentarii PMP (partidul lui Băsescu) în comisii sau în plen – sau chiar în spațiul public. Sigur, e un prilej ca Băsescu să se evidențieze… dacă mai era nevoie.

P.S. Poate inteligenta și pregătita Ana Birchall îi dă o replică lui Traian Băsescu – poate printr-un amendament ”european”, în sensul celui depus de ea recent, despre care unii spun că a înspăimântat populația.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, Guvern, Traian Băsescu, Bruxelles

Загрузка...