Happy

Studiu: Pentru care oameni emoțiile sunt mai importante decât darurile materiale?

70
(reînnoit 03:40 12.10.2018)
O echipă de psihologi americani și coreeni a efectuat cercetări care arată că pentru unii oameni emoțiile sunt mai importante decât darurile materiale. Potrivit studiului, statutul social are un rol important în acest sens.

BUCUREŞTI, 11 oct — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit cercetărilor efectuate de o echipă de psihologi americani și coreeni, statutul social joacă un rol important în modul cum o persoană percepe un cadou. Rezultatele cercetării, citate de Sputnik France, au fost publicate în revista Sage.

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin și Oleg Loevskii
© Sputnik / Михаил Климентьев

Oamenii de știință de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Ulsan, precum și de la universități din Arizona și California de Sud, au luat parte la acest studiu. Ei și-au bazat experimentul pe aproximativ douăzeci de studii similare publicate anterior.

Potrivit unuia dintre studiile anterioare, oamenii de ştiinţă au stabilit că puterea unui efect emoţional diferă în funcţie de durată şi calitate. De exemplu, o plimbare în locuri noi și necunoscute va produce mai multe emoții, dar emoțiile legate de cumpărarea unui dispozitiv nou sau a unor haine vor dura mai mult.

Oamenii de știință, prin studiul lor recent, au ajuns la concluzia că persoanele cu venituri ridicate și cu o educație bună se vor simţi mai fericite cu un bilet la concert decât dacă vor primi un nou articol de îmbrăcăminte sau bijuterii. Pe de altă parte, persoanele cu statut social scăzut sunt mult mai mulțumite dacă primesc daruri materiale.

70
Sală de clasă. Poză simbol

Expert, replică dură pentru Barcari: ”Cine va preda la aceste clase?”

11
(reînnoit 08:13 14.07.2020)
Mirabela Amarandei, șefa Direcției de Orientare Strategică și Politici Publice a Universității București reacționează după ce secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar a anunțat transformarea claselor de profesională în clase de liceu.

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Situația elevilor de clasa a opta care au promovat examenul de Evaluare Națională, dar au rămas nerepartizați la licee se află în atenția oficialilor din Educație.

Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar a declarat că, dacă inspectoratele școlare vor solicita, clasele de școală profesională pot fi transformate în clase pentru liceu.

Aceasta a ridicat problema elevilor cu medii foarte mari care au rămas nerepartizați.

”Așteptăm din partea inspectoratelor propunerile. Eu le-aș sugera colegilor să analizeze cu multă atenție acest lucru, pentru că într-adevăr sunt copii cu note de 8 și 9 care ar trebui să fie la învățământul liceul, și nu profesional, dacă ei își doresc acest lucru”, a declarat secretarul de stat.

Decizia aceasta este una fără precedent.

Mirabela Amarandei, șefa Direcției de Orientare Strategică și Politici Publice a Universității București, susține că singura soluție găsită de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării pentru copiii care nu au fost repartizați în prima etapă a admiterii la liceu, ca urmare a notelor foarte mari la Evaluarea Națională este transformarea ”din pix” a claselor de profesională și tehnologic în clase pe filieră teoretică.

”Cine va preda la aceste clase, că pe un profesor de mecatronică nu-l poți transforma, cu același pix, într-unul de istorie sau geografie? Și pe ce curriculă vor învăța copiii aceștia, despre ce filiere vorbim aici?”, se întreabă, pe bună dreptate, Mirabela Amarandei.

Aceasta a adăugat că, după struțo- cămila de genul ”licență în comunicare” la o politehnică, de mâine vom avea clase de bilingv, filologie sau științe ale naturii în școli profesionale și licee tehnlogice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

11

Загрузка...
Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a făcut anunțul nedorit dacă și de când s-ar prelungi starea de alertă

83
Ministrul Sănătăţii: ”În acest moment avem şi relaxări multiple, avem şi nerespectarea unor reguli, avem şi lipsa unei legislaţii”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Evan Răutu. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut aseară o declarație care a pus pe jar România: ”prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”.

La postul B1 TV, Tătaru a explicat că deocamdată, în ciuda creșterii numărului de infectări, ”nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă”.

”Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare”, a spus Tătaru, care a dat o veste proastă: ”Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”.

Pe de altă parte, dacă se impune și dacă legislația va permite, se va aplica o carantinare a anumitor localități sau chiar ”regiuni”.

”La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie”, a declarat ministrul Sănătății.

În privința evoluției pandemiei, Tătaru spune că ”după toată experienţa noastră, mergem pe o perioadă de două săptămâni în care vom avea un joc al numărului de cazuri maxim crescut într-o zi, scăzut în altă zi”.

”Vom avea şi o perioadă în care vom putea vedea şi simptomatologiile B… din ultimele cazuri pe care le-am văzut, nu s-au manifestat neapărat ca o simptomatologie respiratorie”, spune ministrul, arătând că ”au avut simptomatologii digestive – și au venit cu febră, scaune diareice, greaţă”. 

Din acest motiv, recomandarea lui Tătaru are în vedere că ”aceste două săptămâni sunt de foc”, după aceea ”să mergem pe o pantă descendentă”:

”Prezenţa la medic la orice simptomatologie pe care o avem, acceptarea tratamentului recomandat de medic, acceptarea unei internări, fiindcă dacă astăzi avem o simptomatologie uşoară, mâine s-ar putea să nu mai fie la fel de uşoară”, spune Tătaru, avertizând că ”la un moment dat, dacă mergem acasă şi spunem 'o să îmi treacă în două zile', o să vedem că peste două sau trei zile simptomatologia nu mai este aceeaşi”.

În fine, ministrul Sănătății a recunoscut că ”nu a anticipat lipsa unei legislaţii” și observă și multitudinea situațiilor din statele UE și complexitatea problemelor din România. 

”Sunt 12 ţări care în acest moment au diferite grade de restricţie faţă de cetăţenii români… ar trebui să ne pună nişte semne de întrebare”, spune Tătaru – ”Alţii văd ce noi nu vrem să vedem - în acest moment avem şi relaxări multiple, avem şi nerespectarea unor reguli, avem şi lipsa unei legislaţii”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

83
Tagurile:
Stare de urgență, Nelu Tătaru

Загрузка...
Mike Pompeo și Serghei Lavrov

SUA și Rusia, discuție la nivel înalt o propunere binevenită a președintelui Putin

0
(reînnoit 08:15 14.07.2020)
Mike Pompeo și Serghei Lavrov au discutat despre o reuniune a între liderilor celor cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un comunicat al Departamentului de Stat se arată că miniștrii de Externe ai Rusiei și SUA au avut o discuție telefonică în care au fost abordate mai multe probleme.

Mike Pompeo și Serghei Lavrov au discutat despre o reuniune a între liderilor celor cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, într-un viitor apropiat, pentru a  marca împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Organizației Naţiunilor Unite.

Summit-ul i-ar aduce la un loc pe președinții Donald Trump, Vladimir Putin, Xi Jinping și Emmanuel Macron, precum şi pe premierul britanic, Boris Johnson.

Ideea acestei reuniuni i-a aparținut președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, transmit agențiile internaționale – și ar putea fi un prilej de discuții, la cel mai înalt nivel, între două puteri între care sunt actualmente tensiuni – SUA și China.

Deocamdată nu s-a precizat unde şi când ar putea avea loc acest summit.

În comunicatul Departamentului de Stat se mai arată că șefii diplomației din Rusia și SUA au discutat despre ”îngrijorări comune”, inclusiv Afganistanul.

De asemenea, secretarul de Stat, Michael Pompeo a ridicat problema securității electorale, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Serghei Lavrov, Mike Pompeo

Загрузка...