Seismograph

Dimineaţa devreme: Cutremur puternic în România - undă seismică resimţită în Moldova

1561
Un nou cutremur de adâncime a avut loc în această dimineaţă în zona seismică Vrancea, magnitudinea iniţială anunţată fiind de 4,4 grade pe Richter.

BUCUREŞTI, 22 sept — Sputnik. Sistemul de alertă al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunţa astăzi dimineaţă un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter, după care intensitatea acestuia a fost reevaluată în scădere.

Alertă cutremur în Vrancea, România
© Photo :
Alertă cutremur în Vrancea, România

Potrivit Institutului, în cele din urmă magnitudinea seismului produs în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea a fost de 3,8 grade şi a fost fixat la ora 05:05 la adâncimea de 123 de kilometri.

"În ziua de 22/09/2018, la ora 05:05:00, s-a produs în Zona seismică Vrancea, judeţul Buzău un cutremur cu magnitudinea 3.8 pe scara Richter, la adâncimea de 123km. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (28km), Covasna (44km), Întorsura Buzăului (52km), Buzău (56km), Târgu Secuiesc (58km)", transmite INFP.ro.

Cutremure în România
Cutremure în România

Cutremurul a fost resimţit la Bucureşti, dar şi în Republica Moldova, întrucât unda seismică s-a propagat la câteva sute de kilometri.

Propagarea undei seismice la cutremurul din România
Propagarea undei seismice la cutremurul din România

Este al treilea cutremur din ultima perioadă care atinge valori de aproximativ patru grade pe Richter.

Cum să ne comportă în caz de cutremur?
© Sputnik / Nicolai Kibich
Cum să ne comportă în caz de cutremur?
1561
Tagurile:
Magnitudine, Seism, Cutremur, Buzău, Vrancea, România

Загрузка...