Carne de porc fără acte de proveniență

Pesta face înflorească afacerile „la negru" - carne ieftină de pe net

209
(reînnoit 09:55 14.09.2018)
Crescătorii de porci au găsit o metodă inedită de a valorifica munca de peste an - taie animalele şi le vând carnea prin anunţuri la mica publicitate.

BUCUREŞTI, 14 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Un kilogram de carne de porc în vremea epidemiei de pestă ajunge să se vândă cu 10 lei.

Deşi inspectorii sanitar veterinari şi poliţiştii încearcă să facă faţă noilor focare de pestă porcină, să intervină şi să convingă oamenii cât este de important să sacrifice animalele, proprietarii acestora au alte planuri. Şi anume, nu vor să iasă în pierdere.

Mai exact, începe să se dezvolte… comerţul ilegal. Şi aceasta pentru că, de când a fost confirmată boala în Giurgiu, paginile de anunţuri de pe internet s-au umplut de oferte de carne. Totul se desfăşoară în cel mai mare secret, pentru că oamenii, de frica vecinilor, îşi taie animalele departe de ochii autorităţilor.

Autorităţile locale sunt, de multe ori, de partea ţăranilor. Specialiştii sunt însă fermi, sacrificarea animalului pentru consum nu presupune dispariţia virusului şi nici metodele tradiţionale de sacrificare nu presupun acest lucru, notează stiri.tvr.ro

Sunt deja 800 de focare de pestă porcină în toată țara, iar în multe locuri chiar oamenii au ajutat la transmiterea bolii. Iar autorităţile susuţin că nici gardurile, precum cel ridicat de bulgari la graniţă, nu pot opri răspândirea virusului.

„La nivelul judeţelor Buzău, Călăraşi, Ilfov, omul a scos animale sau produse de origine animală din zonele afectate şi le-a dus în zonele libere de boală, nenorocind comunităţi întregi", a declarat Geronimo Brănescu, directorul ANSVSA.

În toată ţara au fost sacrificaţi 160.000 de porci, iar harta judeţelor afectate de virusul pestei africane se măreşte de la o săptămână la alta.

Sunt 12 județe în care boala a fost confirmată.

În 46 de cazuri mistreții sunt cei afectaţi.

Parchetul General anchetează felul în care autoritățile au gestionat criza pestei porcine. Este un dosar penal in rem.

209
Tagurile:
carne ieftină, vânzări pe net, pesta porcină, România
Тема:
Pesta porcină în România (67)
Tematic
Daea: "Da, oamenii vor avea voie să mai crească porci în gospodării"
Lege! Țăranii NU vor mai primi despăgubiri pentru porcii uciși decât…
Infern la o fermă de porci din Brăila: PPA, eutanasiere, incendiu. Concurs de împrejurări?
Peste 50.000 de porci sănătoşi - ucişi cu încălcarea legii

Загрузка...