Пачки евро

Bancnotele de 500 euro: Când vor fi retrase și ce e de făcut dacă, cumva, aveți vreo una

8001
(reînnoit 17:52 23.08.2018)
Banca Centrală Europeană va înceta să mai emită hârtii-monedă de această valoare nominală la sfârșitul anului 2018.

BUCUREȘTI, 23 aug — Sputnik. Decizia a fost determinată de faptul că bancnotele cu valoarea de 500 de euro au devenit deosebit de atractive pentru amatorii de mită, dar și pentru mafia care își realizează tranzacțiile preponderent în cash. Publicul a aflat noutatea acum doi ani și a avut suficient timp ca să reacționeze.

Dar și acum, când până la sfârșitul anului nu a mai rămas mult timp, nu sunt motive pentru panică.

Uniunea Europeană a declarat că bancnotele vechi vor fi scoase din uz treptat, pe măsură ce acestea se vor întoarce în bănci din sistemul de comerț, pentru a nu le crea probleme cetățenilor UE.

Unele problemele pot să apară în țările care nu fac parte din zona euro. Acolo unele instituții bancare nu mai acceptă bancnotele de 500 de euro. Și băncile au tot dreptul să facă acest lucru, deoarece euro nu este mijloc de plată acceptat.

Economiștii le recomandă cetățenilor din aceste state să scape cât mai repede de aceste asignații, inclusiv prin intermediul caselor de schimb valutar care le vor mai accepta o anumită perioadă.

În cel mai rău caz, lumea le va putea cheltui sau schimba pe teritoriul acelor țări din UE, unde bancnota de 500 de euro va rămâne un mijloc de plată legal și după 2018.

8001
Tagurile:
retragere din circulație, bancnote de 500 de euro
Tematic
La 12 aprilie începem să trecem la Euro. Dar când vom adopta moneda unică?
De ce moneda Euro pentru România este „o idee nerealistă”
Italia propune o nouă monedă în zona euro. Reacția Bruxelles-ului
Le Pen: "Euro nu este o monedă, este o armă politică"

Загрузка...