Porcine

România, sub asediul pestei porcine: încă un judeţ afectat - date oficiale

144
(reînnoit 11:49 17.08.2018)
Este vorba despre judeţul Călăraşi, mai exact comuna Borcea, aflată la limita teritorială cu judeţul Ialomiţa.

BUCUREŞTI, 17 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. În zi de mare sărbătoare, miercuri, în două gospodării din comuna Borcea a fost descoperit virusul Pestei Porcine Africane.
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti — Laboratorul Naţional pentru Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat diagnosticul şi, în urma acestui fapt, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă.

Gospodăriile respective au fost plasate sub observaţie oficială şi au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precizează agrointel.ro.

De asemenea, sa dispus măsura uciderii porcilor din cele două gospodării şi ecarisarea carcaselor.

Cu acest prilej, au fost recoltate probe pentru examenele de laborator de la animalele moarte şi de la cele sacrificate.

La momentul de faţă, ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Reamintim că judeţele afectate de PPA până în acest moment sunt Constanţa, Satu Mare, Tulcea, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călăraşi, Galaţi, Ialomiţa, Sălaj, Vaslui şi Vrancea.

144
Tagurile:
măsuri, depistare, pesta porcină, Ialomița, România
Тема:
Pesta porcină în România (67)
Tematic
Concediile angajaţilor ANSVSA, lovite şi ele de pesta porcină
România, măsuri urgente la hotar cu Moldova legate de pesta porcină - omoară tot
Statul român - măsuri disperate contra pestei porcine, creează dezechilibru
Cine a semănat pesta porcină africană în România și Moldova
Evoluția pestei porcine, explozivă. Raed Arafat face apel la populaţie
Test de sânge

Test de sânge revoluționar - va detecta 50 de tipuri de cancer

31
(reînnoit 23:13 27.11.2020)
Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat vineri că studiile pentru un test de sânge revoluționar dezvoltat de compania americană Graal, test care ar putea identifica 50 de tipuri de cancer, vor începe în Marea Britanie la mijlocul anului 2021.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Potrivit declarației NHS, noul test de sânge Galleri, dezvoltat de compania GRAIL, oferă o oportunitate semnificativă de a detecta tipuri de cancere în stadiu incipient printr-un simplu test de sânge. La studiu vor participa 165.000 de pacienți într-un prim acord mondial încheiat de NHS din Marea Britanie, potrivit Sputnik News.

Cercetările preliminare au constatat că testul, care verifică modificările moleculare ale sângelui, poate detecta cancerul de gât, ovarian, pancreatic, de esofag și alte tipuri de cancer dificil de diagnosticat în stadiile incipiente.

„Dacă programul NHS va arăta ca testul funcţionează conform aşteptarilor şi pentru persoanele fără simptome, va fi lansat pentru a deveni disponibil pe scară largă”, a subliniat NHS.

Reacționând la anunț, prim-ministrul britanic Boris Johnson a scris pe Twitter că este o „descoperire extrem de promițătoare care ar putea transforma modul în care diagnosticăm și tratăm cancerul, [o boală] care cauzează prea multe morţi premature”.

​Studiul-pilot va include 140.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani fără simptome de cancer și alte 25.000 de persoane cu posibile simptome de cancer pentru a-și accelera diagnosticul, iar primele rezultate sunt așteptate până în 2023.

31
Tagurile:
cancer
Tematic
Modalitate care determină tratamentul împotriva cancerului
Modalitate de a detecta cancerul după ochi
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Ruşii: diagnosticarea cancerului cu o picătură de sânge
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...
Pământuyl

VIDEO uluitor cu Pământul, distribuit de un astronaut NASA

73
(reînnoit 22:12 27.11.2020)
La începutul acestei luni, Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, dezvoltată de SpaceX, a transportat trei astronauți NASA și un astronaut japonez la Stația Spațială Internațională (ISS).

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Astronautul NASA Victor Glover a distribuit un videoclip care arată o perspectivă asupra Pământului din interiorul cabinei echipajului Crew Dragon.

„Imaginea cu Pământul este mult mai spectaculoasă în realitate”, a scris astronautul la videoclip.

Pe 16 noiembrie, SpaceX a lansat Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, de la Kennedy Space Center din Florida, pe o rachetă Falcon 9.

​Echipa Crew Dragon îi include pe astronauții americani Michael Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker, precum și pe astronautul japonez Soichi Noguchi, potrivit Sputnik News.

Echipajul a ajuns la ISS la 04:01 GMT pe 17 noiembrie și a fost întâmpinat de actualul echipaj al ISS, Expediția 64, compus din comandantul Sergei Rizhikov și inginerul de zbor Sergei Kud-Sverchkov, ambii cosmonauți ruși, și inginerul de zbor Kate Rubins, un astronaut NASA.

73
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează cu privire la apropierea a 4 asteroizi – de ce sunt greu de detectat
NASA anunță începerea unui nou ciclu solar – efectele lui
Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

Загрузка...