Mircea Badea

Mircea Badea a luat o decizie care schimbă totul, mulți vor fi afectați!

8871
(reînnoit 07:29 13.08.2018)
Dacă o personalitate începe o asemenea acțiune, totul s-ar putea schimba în privința Facebook - s-ar putea crea o practică a instanțelor românești în domeniu.

BUCUREȘTI, 13 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Prezent zi de zi în studioul Antenei 3, suplinind și absența lui Mihai Gâdea, cunoscutul realizator Mircea Badea a devenit ținta unor înjurături incalificabile pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă înjurături, cu care Mircea Badea a declarat în repetate rânduri că este obișnuit, au fost și foarte multe amenințări.

"Sunt peste 2000 de amenințări", declară cunoscutul realizator, iar multe îi vizează și familia.

Or, Mircea Badea a decis să acționeze, mai ales în lumina unor recente sentințe ale unor curți române și europene prin care s-au dictat condamnări pentru mesaje postate pe Facebook.

"Diseară, împreună cu Răzvan Dumitrescu, facem emisiune trei ore, va fi fabuloasă (…) plus un bonus: plangerea mea penala impotriva celor care au ameninţat cu moartea/agresiunea pe feisbuc(spatiu public)".

Acesta e fragmentul esențial din mesajul pe care l-a publicat Mircea Badea azi, pe Facebook.

"Avocatul meu este Alexandru Chiciu, fost procuror la DNA", a anunțat Mircea Badea în emisiune, precizând că strategia va fi să se facă "6-7 plângeri" pe zi —, "6-7 azi, 6-7 mâine… prin sondaj".

Cert este că dacă o personalitate de notorietatea și cu influența lui Mircea Badea începe o asemenea acțiune, totul s-ar putea schimba în privința Facebook. Mai exact, s-ar putea crea o practică a instanțelor românești în domeniu, iar tot mai mulți avocați s-ar putea specializa.

Deci, ar putea fi tot mai multe persoane care să fie reclamate pentru mesaje insultătoare, amenințări, incitări etc. De altfel, este cazul ca asemenea atitudini să dispară din spațiul public, fiind un adevărat pericol pentru societate, mai ale pentru educația — și chiar pentru dezvoltarea — celor tineri.

8871
Tematic
Facebook pune "de 3 ori România" pe tava afaceriștilor din țară
Zece lucruri pe care să nu le postați pe Facebook pentru a nu fi victima infractorilor
Sunt oare Google și Facebook instrumente de manipulare politică
Declarația zilei: "Facebook - armă și rețea de spionaj de la Departamentul de Stat"
UE ar putea înlocui Facebook cu o rețea europeană de socializare
Facebook vă urmărește: Ghid despre cum să vă puneţi la adăpost datele personale

Загрузка...