IPhone X

Apple vrea ca iPhone înlocuiască pașapoartele

79
(reînnoit 18:41 10.08.2018)
Compania propune înlocuirea actelor de identitate cu autentificarea prin intermediul iPhone-ului.

BUCUREȘTI, 10 aug — Sputnik. Oficiului american pentru patente și mărci comerciale i-a parvenit cererea companiei Apple de înregistrare a tehnologie pentru identificarea persoanelor prin intermediul iPhone, anunță portalul Apple Insider.

Ideea are la bază transmiterea cifrată a datelor proprietarului dintr-un dispozitiv de stocare protejat către organul care solicită informația.

Compania planifică să transmită informația de pe gadget cu ajutorul tehnologiei "Identificare prin frecvență radio' (RFID), cum ar fi "Comunicare în câmp apropiat" (NFC), utilizată de majoritatea smartphone-urilor. Potrivit dezvoltatorilor, protecția datelor va fi asigurată de tehnologiile de autentificare biometrică Touch ID și Face ID.

Concepția presupune arii mai vaste de aplicare: aceasta va putea fi utilizată de companiile private (cum ar fi accesul securizat pentru angajați) și organele de stat (la controlul actelor de identitate).

Publicația menționează că Apple expediază săptămânal Oficiului mai multe cereri, însă puține din aceste tehnologii ajung să fie puse în practică de companie.

79
Tagurile:
Face ID, Touch ID, NFC, Oficiul pentru patente și mărci comerciale, Acte de identitate, pașaport, iPhone, Apple, SUA
Tematic
Bunicul nu a înțeles pe ce parte a IPhone-ului este camera video și a filmat o capodoperă
O fată ţinând în mână un iPhone, reprezentată într-o pictură din secolul XIX?
IPhone 8 will be able to scan faces in "millionths of a second"
Cinci Români au furat iPhone-uri de jumătate de milion de dolari
La ce preț va fi vândut iPhone 8?
Prețurile la iPhone 7 au scăzut la un nivel record
Tizul lui Vladimir Putin a refuzat să-și schimbe numele pentru un iPhone 7
Apple nu va mai deservi modelele iPhone vechi
IPhone-ul ar putea fi fabricat în SUA
Poluare

Bucureștiul, pe primul loc în UE la costurile poluării

1
(reînnoit 14:01 21.10.2020)
Capitala României este pe primul loc în Uniunea Europeană la costurile pe care le presupune poluarea.

BRUXELLES, 21 oct - Sputnik. Un raport publicat astăzi evaluează costurile morţii premature, îngrijirii şi pierderii zilelor lucrătoare în 432 de oraşe europene, ajungând la concluzia că poluarea aerului costă 166 de miliarde de euro pe an în Europa.

La nivelul UE, Bucureștiul ocupă un prim loc rușinos în acest sens, cu costuri de 6.3 miliarde de euro, fiind urmată de Berlin, cu 5.2 miliarde de euro şi Varşovia (4.2 miliarde de euro).

În schimb, Londra ocupă primul loc (11.4 miliarde de euro) la nivelul continentului european.

Acest raport, realizat de firma de cercetare şi consultanţă CE Delft cu sediul la Bruxelles pentru Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică (EPHA), a analizat situaţia din 432 de oraşe din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, dar şi din Marea Britanie, Norvegia şi Elveţia.

Studiul compară cei trei poluanţi principali ai aerului – particule, dioxid de azot şi ozon -, precum şi costurile sociale ale acestora, adică costurile directe legate de îngrijiri şi indirecte, precum reducerea speranţei de viaţă sau boli precum bronşita cronică severă.

Poluarea aerului în oraşe este cauzată de factori multipli: transportul, încălzirea locuinţelor sau activităţile industriale şi agricole. Deşi este dificil să se evalueze cu exactitate ponderea fiecărui factor, raportul a analizat cu precădere influenţa transportului şi a estimat că o creştere cu 1% a numărului de maşini dintr-un oraş creşte costurile sociale cu aproape 0.5%.

Poluarea aerului este responsabilă pentru decesul prematur a 480.000 de persoane în Europa, potrivit Agenţiei Europene de Mediu (AEM).

1
Tagurile:
Bucuresti, Poluare
Tematic
NUCLEARA: ”Cadou” din Anglia pentru România: 17 containere cu deșeuri tratate chimic!
Deșeuri toxice din Austria și Germania, la frontiera cu România
Consumăm deșeuri alimentare din SUA la ritm accelerat. Afacere colosală
Imagini apocaliptice din Argeș: Un râu inundat cu deșeuri - Video
România importă deșeuri deși este invadată de gunoaie

Загрузка...
Офис

Zeci de mii de angajași își mută birourile acasă

11
Pandemia de coronavirus, care a făcut ca mai multe orașe să treacă în scenariul roșu, determină schimbări și în ceea ce privește activitatea românilor, care revin la munca de acasă.

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Teama de îmbolnăvire cu noul coronavirus a făcut ca multe companii să renunțe să mai cheme angajații la birouri. De altfel, unele firme au golit spațiile de lucru încă din luna martie și intenționează să funcționeze așa până la mijlocul lui 2021.

Ministerul Muncii dă asigurări angajaților care și-au întrerupt total activitatea că vor beneficia în continuare de șomaj tehnic.

În ultima perioadă, cele mai multe companii au mizat pe un sistem mixt, câteva zile de muncă la birou, restul de la distanță. Sunt însă și cazuri în care angajații muncesc din propria casă încă din luna martie și se vor întoarce la sediu abia anul viitor, notează stirileprotv.ro.

Specialistul în resurse umane Nicoleta Ilea spune că zona IT, a comerțului electronic, magazinele online s-au concentrat în toată această perioadă să își consolideze activitatea în mediul online, astfel încât lucrurile să funcționeze.

Dacă în 2019 numai 15% dintre companii puteau susține munca de acasă, în prezent, aproape 80% dintre firme au adoptat măsuri interne care să le permită angajaților să lucreze din propriul apartament.

Schimbări au apărut și în ceea ce privește oferta de locuri de muncă, față de anii anteriori. Potrivit Roxanei Drăghici, director vânzări platformă de joburi, angajatorii sunt mult mai relaxați acum decât în primăvară, iar 2020 este anul cu cel mai mare număr de joburi remote.

Din păcate, sunt și angjatori disperați. Vorbim despre cei din domeniul HoReCa, unde lucrează peste 200.000 de angajați.

Oficialii din Ministerul Muncii dau asigurări că cei afectați de pandemie vor beneficia în continuare de șomaj tehnic.

Cele mai afectate industrii sunt turismul, transporturile și domeniul ospitalității.

11
Tagurile:
Loc de muncă, Angajați
Tematic
Avertisment: fără măsuri de protecție pentru angajați, va apărea un nou val de infectări
Șocant! Alți peste 40 de români angajați în Germania sunt infectați cu coronavirus!
Situație gravă pentru sute de angajați ai TAROM: decizia Guvernului

Загрузка...