Jandarmeri în timpul protestelor la București. Arhivă

Mesaj neaşteptat al Jandarmeriei Române înainte de protest - nu va ierta nimic

4196
Jandarmii spun că vor interveni în forţă în cazul oricărui act de insubordonare civică ce va avea loc pe durata mitingului diaspora.

BUCUREŞTI, 9 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Marius Militaru, căpitanul Jandarmeriei Române, precizează că a văzut mesajele apărute în spaţiul virtual şi s-a referit, pe această cale, la ameninţările cu moartea la adresa jandarmilor care asigură măsurile de ordine.

Cu acest prilej, căpitanul Jandarmeriei Române a transmis un mesaj tranşant tuturor celor care vor recurge la acte de vandalism.

„Am mandatul instituţional, autorităţile nu vor tolera asemenea atitudini şşi nu vor sta impasibile, nu vom accepta insubordonarea civică, acţiuni violente care au ca scop destabilizarea ordinii de stat", a explicat Militaru, potrivit stiripesurse.ro, adăugând că trebuie să se înţeleagă că instituţia pe care o reprezintă nu se confruntă cu cetăţenii şi că rolul jandarmilor este acela de a asigura siguranţa participanţilor.

Militaru a precizat, de asemenea, că efectivele Jandarmeriei nu sunt trupe pretoriene în serviciul discreţionar al cuiva.

4196
Тема:
Acțiunea de protest pe 10 august la București (52)

Загрузка...