Pașaport românesc

IMPORTANT: Noi reguli de acordare a cetățeniei statelor UE, inclusiv cetățenia română

2656
(reînnoit 11:21 07.08.2018)
Uniunea Europeană intenționează să restricționeze procedura de dobândire a cetățeniei statelor-membre UE pentru a diminua riscurile pentru securitatea comunității europene.

BUCUREȘTI, 7 aug — Sputnik. Comisia Europeană intenționează să restricționeze procedura de obținere a cetățeniei statelor Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru Justiție, Drepturile Consumatorului și Egalitate de Gen, Věra Jourová.

Potrivit acesteia, Uniunea Europeană îndeamnă statele membre să dea dovadă de mai multă precauție atunci când oferă cetățenie unor state din afara comunității europene.

În special, o îngrijorare a instituțiilor europene provoacă oferirea cetățeniei în schimbul investițiilor. Comisia Europeană se arată extrem de îngrijorată de numărul de pașapoarte de aur acordate de unele state membre în schimbul unor investiții, cum ar fi în cazul Maltei sau Ciprului.

"Acordarea cetățeniei prezintă un risc serios de securitate, deoarece oferă beneficiarilor toate drepturile cetățenilor UE și le permite să se miște liber în întreaga Uniune. Nu ne dorim cai troieni în UE", a declarat Jourova.

Potrivit comisarului european, Comisia va examina procedura de acordare a cetățeniei de fiecare stat în parte și va aproba în această toamnă niște reglementări mai dure prin care vor cere statelor să garanteze că aspiranții la cetățenia europeană nu vor afecta blocul comunitar.

"Unele state membre trebuie să facă mai mult pentru a se asigura că cetățenia nu este acordată infractorilor care doresc să pună în pericol securitatea europeană sau să spele banii. UE nu trebuie să devină un paradis pentru criminali, corupție și bani murdari", a conchis Jourova.

2656
Tagurile:
comisar european, cetățenie, pașaport, investiții, Comisia Europeană, Věra Jourová, Uniunea Europeană, România
Тема:
Cetățenia română (27)
Tematic
Mega afacere transfrontalieră cu cetățenia română: În joc, sume colosale
În Franța, o femeie nu a primit cetățenia pentru că a refuzat să se atingă de bărbați
Moldovenii vor primi consultație gratuită pentru redobândirea cetățeniei române
O schimbare radicală: cine ar mai putea dobândi cetățenia română
Mai mulți moldoveni s-au pomenit fără cetățenie română. Ce spun autoritățile
Cetățenia română: Modificări legate de pașapoartele minorilor
Problema cetățeniei române pentru „minorii non-cetățeni”: Vor fi proteste?
Decizie: Moldovenii fără cetățenie română pot fi rezidenți ai UE. Condiția...

Загрузка...