Aplicația mobilă Sputnik

Sputnik România, accesat de pe 5 continente!

223
(reînnoit 15:51 21.08.2018)
Aria geografică, în care site-ul nostru este o sursă de informare despre evenimentele din țară și actualitatea internațională, crește permanent.

BUCUREȘTI, 3 aug — Sputnik. Instrumentarul digital modern permite o monitorizare a audienței sub diferite aspecte — cantitativ, tehnic (sursă de acces), geografic.

Ultimul dintre momentele amintite oferă cele mai plăcute surprize.  Azi am avut ocazia să ne convingem că suntem citiți până și în Peru și, după cum o dovedește imaginea de mai jos, în Irak.

Este o fotografie de moment care, peste câteva clipe, va arăta altfel, cu noi cifre și denumiri de țări. Cu puțin timp în urmă, aveam pe paginile noastre 7 vizitatori din Kazahstan și 3 din Uzbekistan, mai târziu s-au adăugat 2 internauți din India! — asta, dacă e să vorbim despre Asia.

Sputnik România, geografia accesărilor
© Photo : Google analytics
Sputnik România, geografia accesărilor

Analiza de durată demonstrează că site-ul este accesat, cu diferit grad de interes, din circa 100 de state ale lumii situate pe 5 continente.

Europa? Practic, fără vreo excepție. America de Nord? Da, și SUA și Canada.

Mai puțin — Africa și Australia… Nu e bai, luăm act și ne așternem pe treabă!

223
Tagurile:
100 de țări, 5 continente, Accesări, Sputnik România
Tematic
Previziunile Sputnik despre conflictul SUA-UE s-au adeverit. România, total nepregătită
Un nou proiect Sputnik România: Campionatul Mondial din Rusia, avanpremieră
Sondaj Sputnik: opțiunile cititorilor noștri în ajunul alegerilor din România
Cenzură neoliberală în România? Unde este interzisă citarea agenției Sputnik
Actual: a fost lansată pagina extinsă Sputnik Moldova-România
A la terrasse d'un café

Cea mai tonifiantă cafea de vară

5
Având o textură similară cu berea și fiind preparată la rece, cafeaua nitro este populară în lunile de vară. Un specialist în cafea a relatat pentru Sputnik despre beneficiile acestei băuturi, dar a oferit și cazuri în care ar trebui evitată.

Într-un interviu pentru Sputnik, bloggerul Olga Ignatieva, specializată pe cafea, a explicat diferențele dintre cafeaua clasică și cea cu nitro, pe care mulți fani ai băuturii o aleg în timpul verii.

Astfel, principala caracteristică a cafelei nitro este faptul că este servită refrigerată. Odată ce este infuzată la rece, este îmbogățită cu azot, folosind echipamente de răcire utilizate în industria berii. Bulele mici îi conferă o textură de catifea.

„În loc de o cafea neagră, avem o băutură care seamănă cu o bere brună. Când este turnată într-un pahar, în interior apare puțină „spumă”. Azotul îi oferă și dulceață și un gust cremos".

Un dezavantaj semnificativ

Foarte bogată în cofeină, acest tip de cafea are un dezavantaj, în special pentru persoanele cu un sistem nervos slab sau pentru cei care suferă de probleme cardiace.

„Dacă beți 200 de mililitri de cafea nitro, aceasta va influența puternic sistemul nervos. Nu trebuie băută seara, întrucât există riscul să nu puteți dormi. Dimineața, ar trebui să vă limitați la o porție mică”.

Ea adaugă că conținutul de cofeină poate duce la reacții adverse, cum ar fi anxietatea, durerile de cap și tensiunea arterială ridicată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
vară, Cafea

Загрузка...
de la bière (image d'illustration)

Câte beri poți bea pe zi fără risc pentru sănătate? Filtrată sau nefiltrată?

126
Pentru a evita efectele nedorite asupra sănătății, un nutriționist rus recomandă să nu se consume mai mult de 300 de mililitri de bere pe zi. Mai spune că este mai bine să optezi pentru bere nefiltrată, obținută din produse naturale.

CHIȘINĂU, 8 aug - Sputnik. Nutriționistul Elena Solomatina recomandă, într-un interviu acordat ziarului Vetcherniaïa Moskva, să nu se bea mai mult de 300 de mililitri de bere pe zi pentru a evita problemele de sănătate.

„300 de mililitri de bere este o normă zilnică acceptabilă, care poate fi băută cu un aperitiv bun, de preferință nu gras. Nu ar trebui să bei bere pe stomacul gol, deoarece poate provoca spasme de stomac și crampe”, a spus ea pentru ziarul citat.

Potrivit acesteia, este mai bine să se acorde preferință berii nefiltrate. În plus, ea observă că această băutură poate fi bună doar dacă este făcută din produse naturale.

Consecințe dăunătoare

Cu toate acestea, nutriționistul avertizează împotriva consumului excesiv de bere, deoarece provoacă o scădere a testosteronului la bărbați. Potrivit ei, de-a lungul timpului, pe lângă binecunoscuta burtă de bere, bărbatul începe să prezinte trăsături feminine în silueta sa, ba chiar caracterul său se poate schimba: de la rezervat la mai isteric.

„Este clar că această băutură este contraindicată copiilor, gravidelor și femeilor care alăptează. Nu recomand consumul persoanelor care suferă de tulburări mentale, ale sistemului nervos, care sunt predispuși la ateroscleroză și la diabetici”, adaugă nutriționistul.

Chiar și berea fără alcool

În plus, ea avertizează că chiar și berile nealcoolice pot fi dăunătoare pentru sănătate.

„Berea fără alcool sau cu alcool scăzut are un indice glicemic ridicat, contribuie la dezvoltarea rezistenței la insulină și provoacă diabetul de tip II. În plus, a bea o băutură care nu conține nici măcar un grad de alcool este o cale directă către formarea plăcilor aterosclerotice și apariția excesului de greutate”, explică ea pentru ziar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

126
Tagurile:
sănătate, Bere

Загрузка...