Canicula

Alertă meteo în Europa: temperaturi-record de caniculă

165
(reînnoit 10:47 02.08.2018)
Meteorologii avertizează că în Europa se vor înregistra în următoarele zile temperaturi-record de caniculă. Care va fi țara cea mai afectată.

BUCUREȘTI, 2 aug — Doina Crainic. Meteorologii anunță că, în weekend, Peninsula Iberică se va confrunta cu temperaturi-record de caniculă. Mai mult, în această zonă s-ar putea înregistra cea mai mare temperatură din istoria continentului.

Institutul Portughez al Mării și Atmosferei (IPMA) a emis avertizări de cod roșu și portocaliu de caniculă pentru data de 2 august, potrivit RomaniaTV.

Meteorologii spun că sâmbătă mercurul ar putea ajunge la 51°C în sud-vestul Portugaliei şi, constant, 45-47°C în restul ţării şi în sudul Spaniei.

Codul roșu este valabil în districte din centrul și nordul Portugaliei: Bragança, Evora, Guarda, Vila Real, Santarém, Beja, Castelo Branco, Portalegre și Braga, iar codul portocaliu, pentru districtele Lisabona, Leiria, Aveiro, Coimbra, Viseu, Porto, Faro, Setúbal și Viana do Castelo.

Și în Spania a fost emisă o avertizare de cod portocaliu pentru regiunea Andaluzia, unde vor fi înregistrate peste 40 de grade Celsius.

De asemenea, pe 3 august este posibil ca, în sud-vestul Spaniei, temperaturile să fie cuprinse între 44 și 46 de grade Celsius.

165
Tagurile:
prognoza, canicula, meteo, vreme, Institutul Portughez al Mării și Atmosferei, Europa, Portugalia
Tematic
Avertizări meteo: cod galben, pe diagonala teritoriului țării
Planurile de week-end, anulate de prognoza meteo
Meteo: România – cod portocaliu de vijelii și precipitații, Moldova - ploi în toată țara
Fenomen meteo neobișnuit de ziua summitului Putin-Trump

Загрузка...