Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj, 2018, poză simbol

Statul român nu vrea plătească drumul unui elev la olimpiade internaţionale!

242
David Turturean s-a calificat degeaba la două competiţii internaţionale, desfăşurate în Asia, pentru că nu are 3.500 de dolari, bani necesari deplasării.

BUCUREŞTI, 1 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Elevul doreşte să participe la competiţiile din China şi Sri Lanka, aşa că a început să caute sponsorizări pe cont propriu.

David Turturean este elev în clasa a X-a la Colegiul „Ştefan cel Mare" din Suceava. An de an, el a avut rezultate foarte bune la învăţătură şi a participat la numeroase olimpiade naţionale, de unde s-a întors cu premii.

Chiar dacă a obţinut rezultate excepţionale până acum, eforturile băiatului nu sunt recunoscute şi de autorităţile române.

Recent, David a aflat că sunt şanse reale ca el să nu poată participa la două olimpiade internaţionale, după ce i s-a transmis de la Ministerul Educaţiei că nu i se va deconta deplasarea şi diurna.

David Turturean este calificat la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka şi Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China, concursuri ce se vor desfăşura în toamna acestui an, informează adevarul.ro.

Indignaţi de situaţia creată, profesorii elevului sucevean au organizat o campanie prin care doresc să adune banii necesari pentru ca David Turturean să poată să ajungă la cele două olimpiade internaţionale.

Profesoara Andreea Şandru a lansat şi un apel pe pagina sa de Facebook, prezentând situaţia băiatului şi afirmând că, pentru a-şi îndeplini visul, David are nevoie de minim 3500 de dolari.

La Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică ce se va desfăşura în China, ţara noastră are calificate două echipe. Ministerul Educaţiei a anunţat că va deconta cheltuielile doar pentru una dintre echipe, iar David Turturean nu face parte din echipa respectivă. Colegii din echipa sa au reuşit să strângă banii necesari pentru a putea participa la olimpiada internaţională din China. Mama elevului a încercat să apeleze la autorităţile locale, însă a fost trimisă la plimbare.

Elena Turturean, mama lui David, spune că a fost tratată ca şi cum ar fi cerşit.

„Mi s-a spus că ei nu subvenţionează excursii. (…) Ştie cineva cât munceşte un astfel de copil? Mi-e greaţă de toată situaţia creată", a precizat aceasta, care a adăugat că familia şi vecinii s-au mobilizat să îi ajute cu bani.

Elevul sucevean are rezultate excepţionale atât la olimpiadele naţionale, cât şi la cele internationale. Anul trecut, David a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie ce s-a desfăşurat în China.

242
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

195
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

195
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...
Protest Anti-Mască la București. 10 octombrie 2020

Vestea mult aşteptată: data când s-ar putea renunţa la masca în spaţiile deschise

110
(reînnoit 15:54 09.05.2021)
Ministrul Sănătăţii a vorbit, într-o emisiune la Prima TV, despre faptul că numărul de infectări cu coronavirus a scăzut şi nu mai este presiune mare pe paturile de terapie intensivă. Ea a spus şi când s-ar putea renunţa la masca în spaţiile deschise.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a spus, în emisiunea „Insider Politic”, realizată de Sebastian Zeichmann la Prima TV, că pandemia „a început să o ia mai încet” şi că nu mai este o presiune mare pe paturile de spital, astfel că în curând vor fi introduse măsuri de relaxare.

Ea a fost întrebată când crede că s-ar putea renunţa la purtarea măştii în spaţiile deschise.

„Cred că înainte de luna septembrie am putea renunţa la mască în spaţiile deschise. Da, în scenariul optimist, am putea ca în luna august să ne plimbăm pe stradă fără mască”, a declarat Ioana Mihăilă.

De asemenea, ministrul a mai spus că deocamdată nu a fost stabilit dacă în primele măsuri de relaxare, care vor fi introduse din 1 iunie, va fi inclusă şi renunţarea la mască în spaţiile închise pentru persoanele vaccinate.

Totuşi, Mihăilă a spus că renunţarea la obligativitatea purtării măştii în aer liber ar putea fi corelată şi cu procentul de persoane vaccinate din localitatea respectivă, pentru ca astfel cetăţenii să fie motivaţi să se vaccineze.

„Cred că ar fi un bun stimulent să facem aşa, ca să se simtă şi autorităţile locale, dar şi cetăţenii care locuiesc într-o anumită localitate, motivaţi să se vaccineze, dar cred că renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise care nu sunt aglomerate poate să vină chiar înainte de toamnă, cu condiţia ca un mare procent al populaţiei dintr-o anumită zonă să fie vaccinat”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Aceasta a adăugat că, în ceea ce priveşte desfăşurarea nunţilor şi botezurilor, numărul de participanţi la acestea ar putea fi condiţionat, de asemenea, „de existenţa sau nu a vaccinării în grupul care doreşte să participe la un anumit eveniment”.

110
Tagurile:
măști medicinale

Загрузка...