Accident, poză simbol

Opt moldoveni cu pașapoarte românești implicați într-un accident rutier în Austria

151
(reînnoit 11:09 31.07.2018)
Opt români, dintre care trei copii minori, au fost implicați într-un accident rutier în Austria. Două persoane au fost transportate de urgență la spitalele din apropiere.

BUCUREȘTI, 31 iul — Sputnik. Opt cetățeni români, dintre care trei sunt minori, au fost răniți într-un accident în Austria cu implicare a două vehicule înmatricultate în România. Două persoane au fost transportate cu elicoptere în stare gravă la spital: unul la spitalul din Baden, iar celălalt la spitalul din orașul Eisenstadt. Celelalte persoane s-au ales cu răni ușoare. Potrivit unor informații neconfirmate, victimele sunt moldoveni cu acte românești, scrie Publika.

Accidentul a avut loc luni, pe autrostrada A4, în apropierea orașului Bruck ad Leitha și a provocat un ambuteiaj de zeci de kilometri.

Automobilele s-au ciocnit după ce camionul înmatriculat în Slovacia a încetinit din cauza traficului aglomerat, iar vehiculul românesc nu a reușit să frâneze la timp și s-a izbit în camion.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat, luni, în urma unei solicitări Mediafax, că opt români au fost răniţi în accidentul rutier produs pe o autostradă din Austria. Dintre aceştia, doi au suferit răni mai grave, iar alte şase persoane, printre care şi trei minori, au fost rănite uşor.

„Ambasada României la Viena are în atenţie accidentul rutier produs în apropierea oraşului Bruck an der Leitha, Austria, în care au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la starea de sănătate a persoanelor afectate. Potrivit datelor preliminare obţinute de ambasadă, opt cetăţeni români au fost răniţi în urma accidentului. Dintre aceştia, doi au suferit răni mai grave, iar alte şase persoane, printre care şi trei minori, au fost rănite uşor. Toate persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe remis luni la solicitarea MEDIAFAX.

151
Tagurile:
moldoveni, accident, Bruck ad Leitha, Baden, Eisenstadt, Austria
Tematic
Accident teribil care a răpit zece vieți omenești: Un tir a strivit un microbuz
Accident mortal: Erau LIVE pe Facebook - "Pune-ţi centura că începe aventura! Să mor eu!"
Urmări cumplite ale accidentului din centrul Chişinăului - POZE
Tragedie în această dimineață, accident cumplit și neobișnuit, militari în doliu!
Ultima oră: Sunt zeci de răniți în accidentul de la Sibiu!
România, pe locul întâi în Europa la numărul de accidente grave: În fiecare zi mor...
Ultima oră! Accident în Bulgaria, autocar cu români - Ambasada, în alertă!
Ultima Oră: Miss World 2018 a murit într-un accident rutier. A lăsat trei copii minori
Oribil: Și-au spulberat bebelușul de doar câteva luni într-un accident de circulație
Строительство моста через Керченский пролив. Șantier, pod masiv, construcție metalică

Codul Muncii se schimbă. Care sunt noile prevederi

110
(reînnoit 17:15 11.07.2020)
În scopul adaptării mai precise la cerințele situației impuse de pandemia de coronavirus, Guvernul a decis să modifice Codul Muncii. Cum vor fi afectați salariații.

BUCUREȘTI, 11 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Pe masa Guvernului se află două proiecte de Ordonanță de Urgență. Prima dintre acestea vizează programul flexibil de muncă, iar cealaltă, sprijin pentru muncitorii zilieri și sezonieri.

O modificare importantă vizează angajații al căror timp de lucru se poate reduce cu până la jumătate pe toată perioada stării de urgență, de alertă ori a altei situații excepționale stabilite în condițiile legii, dar și pentru o perioadă de până la 6 luni de la încetarea acesteia. Timpul de lucru se va reduce în cazul în care activitatea se va diminua ca urmare a efectelor produse de existența uneia dintre aceste situații excepționale.

Hotărârea îi va aparține angajatorului. De asemenea, va fi redus și salariul.

Decizia de modificare a timpului de muncă, a modului de repartizare a acestuia pe zile și a salariului se comunica salariatului cu cel puțin trei zile lucrătoare  anterioare producerii modificării și se transmite în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară producerii acesteia, informează dcbusiness.ro.

Reducerea unilaterală a timpului de muncă, anterior comunicării deciziei salariatului va fi informată sindicatului sau reprezentanților salariaților cu care se vor purta consultări.
Pe durata reducerii unilaterale a timpului de muncă în condițiile alin. (1) salariații afectați de măsură beneficiază de o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul de baza brut prevăzut în contractul individual de muncă și salariul de baza brut aferent orelor de muncă efectiv prestate că urmare a reducerii timpului de muncă.

Măsura va fi dispusă pentru o perioadă de cel puțin cinci zile lucrătoare,  cu posibilitatea de prelungire pentru perioade succesive având cel puțin aceeași durata dacă cauzele care au determinat luarea acestei măsuri se mențin.

 Indemnizația este suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj în condițiile, termenele și procedura de decontare stabilite  prin hotărâre a Guvernului și după îndeplinirea de către angajator a obligațiilor declarative și de plata aferente veniturilor din salarii și asimilate salariilor din perioada pentru care se face solicitarea.
Pe perioada de aplicabilitate a măsurii menționate este interzisă angajarea de personal pentru prestarea unor activități similare cu cele prestate de către salariații al căror timp de muncă a fost redus.

 În același interval de timp, adică pe perioada de aplicabilitate a măsurii stabilite la alin. (1), salariatul beneficiază de toate celelalte drepturi aferente timpului normal de muncă prevăzut în contractul individual de muncă anterior reducerii unilaterale a timpului de muncă potrivit alin (1). 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tagurile:
Codul muncii
Tematic
ATENŢIE: se modifică Codul Muncii. Surprize pentru angajaţi
Schimbare în Codul Muncii: angajaţii pot fi concediaţi mai uşor
Modificări în Codul Muncii pentru angajaţii care lucrează peste 6 ore pe zi

Загрузка...
Такси

Metoda inedită prin care taximetriștii din Capitală înșeală clienții

87
(reînnoit 17:10 11.07.2020)
Reprezentanții Poliției Rutiere trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care taximetriștii își înșeală clienții. Oamenii legii au aplicat zeci de amenzi.

BUCUREȘTI, 11 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Polițiștii rutieri au făcut un important control în Capitală, iar verificările oamenilor legii s-au lăsat cu amenzi.

Mai exact, au fost controlate peste 80 de autovehicule, dintre care 32 de motociclete și s-au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 28.000 de lei.

Un șofer de taxi a fost amendat cu suma de 4500 de lei. Polițiștii au constatat că șoferul folosea un dispozitiv artizanal prin intermediul căruia intervenea asupra componentelor aparatului de taxat care emitea impulsuri electronice care modifică contravaloarea curselor.

Evident, dispozitivul a fost confiscat de polițiști.

Polițiştii recomandă persoanelor care utilizează serviciile de transport în regim taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei. Acolo clientul vede câți kilometri a parcurs și câți bani a plătit, notează antena3.ro

Dispozitivul folosit de taximetriști se numește, generic, ”maimuță”, care se montează între aparatul de taxat și schema electrică a mașinii. Prin simpla acționare a butonului sunt induse impulsuri false în aparatul de taxat, fapt care face să se majoreze prețul cursei. Iar valoarea finală este una deloc de neglijat.

Facem precizarea că șoferul poate să apese de mai multe ori dispozitivul, astfel încât prețul final de plătit de client să crească.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

87
Tagurile:
capitală, taximetriști
Tematic
Probleme pentru taximetriști: amenzi uriașe, polițiștii au acționat dur
Scenă teribilă: Oameni ticsiți în maxi-taxi ca într-o conservă
Incredibil: Maxi-taxi circulă cu un pasager pe jumătate afară - Video
Fără limită: Majorare nejustificată și ilegală a prețurilor pentru serviciile de taxi
Compania rusească Yandex intră pe piața românească de servicii de taxi

Загрузка...