Aeroport

Acum: Incidentul de la Aeroportul Sibiu - final, dar întrebările și dubiile rămân

269
(reînnoit 22:16 26.07.2018)
Neoficial, sursa incidentului a fost găsită în cutia de depozitare a obiectelor interzise zborului - un spray care provocă iritații și presiune la nivelul cailor respiratorii.

BUCUREȘTI, 26 iul — Sputnik, Evan Răutu. Incidentul de la Sibiu a ajuns la final, mai precis înainte de ora 19 activitatea aeroportului a fost reluată. Dar, conform datelor obținute de publicația locală "Turnul Sfatului", cinci zboruri au fost întârziate, ceea ce va afecta nu mai puțin de 650 de pasageri.

Întrebările și dubiile rămân însă în privința originii "mirosului înțepător" care a fpcut autoritățile să ordone evacuarea aeroportului. Din primele informații — încă neconfirmate, precizează sursa citată — originea ar fi fost "un tub de spray găsit în incinta aeroportului".

"ISU Sibiu a fost solicitat sa intervină la aeroportul Sibiu pentru identificarea unei substanțe necunoscute, emanate în aeroport. (…) a fost găsit un spray cu o substanță care provocă iritații și presiune la nivelul cailor respiratorii și ochilor", au trensmis oficialii ISU Sibiu pentru „Turnul sfatului".

Neoficial însă, se pare că spray-ul "a fost găsit în cutia de depozitare a obiectelor interzise zborului", scrie sursa citată.

La finalul zilei, există și o veste bună — nicio persoană dintre cele 400 evacuate din aeroport nu a necesitat îngrijiri medicale.

Reamintim că astăzi, prezența în incinta aeroportului Sibiu a unui "miros înțepător neidentificat" i-a determinat pe oficiali să evacueze terminalul de pasageri. La fața locului au intervenit imediat pompierii ISU Sibiu, ai căror specialiști au prelevat și analizat probe de aer.

Nu se știe încă dacă spray-ul a fost lăsat special acolo — dacă a fost o provocare, un act deliberat pentru a provoca panică.

În zilele viitoare, anchetatorii ar trebui să vină cu o explicație — altfel se pot imagina multe, având în vedere ce se întâmplă în lume, în ultima perioadă.

269
Tagurile:
spray, întrebări, final, alertă, aeroport, Sibiu, România
Tematic
Alertă de ultima oră: Aeroportul Sibiu a fost evacuat - sute de persoane!
COD ROȘU: Erupție vulcanică iminentă în Bali. Aeroport închis, evacuare (VIDEO)
Aeroportul din Sofia, evacuat - alertă cu bombă
Un aeroport din România ar putea fi demunit „Regele Ferdinand I”

Загрузка...