Pensionari

Anunțul de ultima oră al Guvernului: se schimbă data pensiilor

571
Guvernul anunță schimbarea datei de livrare a pensiilor către Poșta Română. Oficialii afirmă că această decizie nu va afecta plata pensiilor.

BUCUREȘTI, 18 iul — Sputnik. Se schimbă data livării pensiilor către Poșta Română. Anunțul a fost făcut astăzi de oficialii guvernamentali, care au specificat că această decizie nu va afecta plata pensiilor.

"În iulie, odată cu data de 2 s-au reluat plăţile conform conveţiilor. În acest moment este un termen clar, data de 15, iar toată lumea ştie că până la această dată îşi primeşte banii. Plata pensiilor se face în baza unor convenţii, iar noi ne vom respecta termenele asumate", a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Bogdan Cojocaru, citat de capital.ro.

Din luna iulie, pensionarii vor primi pensile acasă în prima jumătate a lunii, nu mai târziu de data de 15.

Conform unei decizii a Guvernului, măsura va fi aplicată pentru plata pensiilor pe luna iunie, astfel că cei care primesc banii prin intermediul Poştei Române sunt anunţaţi, printr-un comunicat al Casei Naţionale de Pensii, despre noul calendar:

Plăţi curente pentru pensii vor fi efectuate între 1 — 15 ale lunii — la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiţi la domiciliu) banii şi documentul de plată pot fi ridicate la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Plăţi restante pentru pensii, efectuate între 11 — 15 ale lunii — la domiciliul beneficiarilor, vor fi efectuate pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiţi la domiciliu), iar banii şi documentul de plată pot fi ridicate de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În cazul persoanelor care primesc pensia prin cont curent sau card bancar, calendarul de plată va rămâne același. Astfel, plata se va face începând cu data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează data de 14.

571
Tagurile:
pensia, Poșta română, data, guvern, România
Tematic
Degeaba acuzăm pensionarii. Câți bani primesc cei mai nevoiași dintre ei
Pensiile mărite, o capcană - bătrânii pierd mai mult decât iau
Klaus Iohannis: Securitate în loc de pensii, şcoli, medicină
Se strâng semnături ca profesorii să se pensioneze mai devreme decât alți bugetari
Veşti proaste pentru pensionarii militari! Parlamentarii le-ar putea tăia pensiile cu 30%!
Anunț oficial despre pensii. Nu îți va veni să crezi
FMI către români: Asta trebuie să faceți cu salariile, pensiile și taxele
Anunț de la Guvern despre pensiile românilor
Dragnea, anunț istoric despre salariile și pensiile românilor
Scandalul momentului. Ce pățim dacă naționalizăm Pilonul II de pensii
Bătălia fondurilor de pensii. Ce se ascunde în spatele teatrului de operațiuni
Dosar penal pentru un primar, după moartea unui pensionar la o petrecere
Pensionari, parlamentarii vă pregătesc o surpriză!

Загрузка...