Furtună, poză simbol

Alertă meteo de fenomene extreme. Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii

451
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, începând cu ora 12. Zonele afectate.

BUCUREŞTI, 13 iul — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ANM, codul galben este valabil în intervalul 13 iulie, ora 12 — 13 iulie, ora 22, când vor fi perioade scurte de instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte.

Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Meteorologii anunţă că și în zilele următoare vor fi perioade de instabilitate atmosferică, îndeosebi după-amiaza și seara, în special în zonele de deal și munte, precum și în nordul și centrul țării.

De asemenea, în intervalul 13 iulie, ora 15 — 13 iulie, ora 22, pe arii extinse, va fi instabilitate atmosferică accentuată şi vor cădea cantități de apă însemnate. Pentru acest interval, codul galben va fi valabil în judeţele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș.

Aici vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

451

Загрузка...