Operațiunea de salvare a jucătorilor unei echipe de fotbal din Thailanda

Încheiată cu succes, operațiunea de salvare a captivilor peșterei Tham Luang

80
(reînnoit 15:58 10.07.2018)
Autoritățile thailandeze au anunțat că toți cei 12 copii și însoțitorul lor adult au ieșit din labirintul subteran în care fusese blocați pe 23 iunie.

BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Toți cei treisprezece captivi au fost scoși la lumina zilei, informează postul de televiziune Spring News, citat de RIA Novosti.

”Cel de-al doisprezecelea băiat din echipa numită ”Mistreții de pădure” și antrenorul lor au ieșit din peșteră și se află în drum spre spital”, informează sursa..

​Pe parcursul a două zile, salvatorii i-au ajutat pe opt adolescenți să iasă din peșteră. Toți cei care au avut de suferit au fost transportați la spitalul din orașul Chiang Rai, unde urmează să primească îngrijiri medicale în următoarele zile.

Doisprezece fotbaliști ai unei echipe de juniori și antrenorul lor au fost blocați în subteran pe 23 iunie, când o ploaie torențială a inundat labirintul de grote făcând imposibilă calea întoarsă.

Operațiunea de căutare a început rapid, însă membrii grupului au fost reperați doar în ziua a zecea. Timp cât ei erau aprovizionați cu alimente, surse de lumină și oxigen, se elabora planul de evacuare. Procedura a fost amânată după ce și-a pierdut viața unul dintre scafandrii militari.

Anterior a devenit cunoscut faptul că președintele Federației Internaționale de Fotbal, Gianni Infantino, și-a exprimat speranța că salvarea tuturor copiilor va avea loc cât de curând, astfel ca ei să poată fi oaspeți ai finalei Mondialului din Rusia.

80
Tagurile:
încheiere, operațiunea de salvare, Peștera Tham Luang, Thailanda

Загрузка...