Catastrofa avionului MIG-21 Lancer, România

Coincidenţe ciudate - un MIG s-a prăbuşit acum 30 ani în locul tragediei aviatice de ieri!

279
(reînnoit 18:45 08.07.2018)
Tot într-un lan de grâu şi-a găsit sfârşitul cel mai cunoscut pilot militar de atunci, scriitorul Doru Davidovici, după ce s-a prăbuşit cu avionul său, tot un Mig 21.

BUCUREŞTI, 8 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 86 Aeriană Feteşti s-a prăbuşit ieri, în jurul orei 13.39, la aproximativ 10 kilometri nord de locaţia bazei aeriene. Locotenent-comandorul Florin Rotaru, care pilota avionul, şi-a pierdut viaţa.

Locul în care acesta a decedat pare urmărit de blestem. Şi aceasta pentru că, tot într-un lan de grâu, dar acum 29 de ani, un alt om al aerului avea să îşi găsească sfârşitul acolo.

În data de 6 iulie 1989, pilotul şi scriitorul Doru Davidovici ar fi împlinit 44 de ani. Nu a mai apucat, pentru că, în urmă cu 29 de ani, la latitudinea de 44°23'4.04" Nord şi longitudinea de 27°36'9.51" Est, „a căzut din cer". Era pilot de vânătoare pe cel mai temut avion al acelor timpuri, MIG 21, dar şi scriitor de romane SF. Alături de el s-a alăturat „escadrilei din ceruri" şi ucenicul său, lt. Maj. Aviator Dumitru Petra.

Într-un reportaj scris câţiva ani mai târziu de la tragedia de acum 29 de ani, se punea întrebarea dacă avionul cu care s-au prăbuşit cei doi era nou sau nu.

„Era destul de nou", a declarat, la vremea respectivă, colonelul Valentin Carra, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei din data de 3 mai 2015

Acesta a declarat că Davidovici a prins vremuri mai bune şi că era cel mai bine pregătit.

„Cel din faţă nu era! Eu cred că a fost o eroare, dar greu de spus cine a greşit. Cei mai tari piloţi ies la pensie. Cei care mor sunt ori proşti, ori cei mai buni! Iar Doru a fost foarte bun!", a explicat Valentin Carra.

Declaraţiile au fost făcute cu prilejul unei slujbe de comemorare petrecute chiar în locul în care MIG-ul 21 UM, cu dublă comandă şi numărul de înmatriculare 6946, s-a înfipt în ţărâna Bărăganului.

Locul mai este cunoscut şi pentru povestea legată de OZN. În 1972, aflându-se într-o misiune de zbor deasupra Bazei 86 Aviaţie Borcea, de lângă Feteşti, Doru Davidovici s-a trezit că zboară acompaniat de un Obiect Zburător Neidentificat. După aterizare, a aflat că respectivul OZN  a fost confirmat şi de radar. Nu se ştie dacă a existat un raport oficial, dar confesiunea sa a rămas trecută în romanul „Lumi galactice".

Sâmbătă, escadrila din ceruri s-a mărit. A completat-o locotenent comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, care era pilot clasa I. Avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21.

Florin Rotaru, pilotul erou
Florin Rotaru, pilotul erou

Aeronava pilotată de el s-a prăbuşit, ieri, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană.

279
Tagurile:
similitudini, Accidente, MIG-21, Doru Davidovici, Florin Rotaru, românia
Tematic
Florin Rotaru, pilotul erou care s-a jertfit pentru a salva 3000 de vieţi omeneşti
Prăbușirea unui MiG 21 și moartea unui pilot renumit - un dezastru revoltător!
(VIDEO) Un avion militar s-a prăbușit la Constanța
Catastrofă unui avion de vânătoare MiG-29 în Polonia: Detalii

Загрузка...