Село

Singurul sat din România unde laşi banii în gard şi nu îi fură nimeni

176
(reînnoit 10:41 06.07.2018)
Eibenthal, o localitate din vestul ţării, locuit în mare parte de minorităţi cehe, e una din puţinele comunităţi fără criminalitate.

BUCUREŞTI, 6 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. În sat există o secţie de poliţie, dar nu este considerată necesară. Locuitorii satului din judeţul Mehedinţi sunt oameni respectuoşi unii cu ceilalţi, iar rata criminalităţii este considerabil mai scăzută decât cea naţională.

Hoţii nici nu există, iar din acest motiv localnicii îşi permit să lase banii pe stradă pentru persoanele care livrează pâine în zonă.

Cranii deformate ale femeilor hune găsite într-un sit arheologic din Bavaria din secolul V-VI
© AP Photo / State collection for Anthropology and Palaeoanatomy Munich

În 20 de ani nici un localnic nu s-a plâns că i-ar fi fost furată pâinea sau banii. Singurul magazin din zonă s-a închis după căderea regimului comunist, iar de atunci oamenii au fost nevoiţi să apeleze la camionul ce livra pâine într-un alt sat aflat la 20 de kilometri, precizează businessmagazin.ro

Maşina cu pâine vine o dată la două zile. O localnică spune că ea cumpără în jur de 4-5 pâini. Pentru asta lasă în sacoşă suma necesară sau îi lasă un bilet şoferului, prin care îi spune câtă pâine vrea să cumpere, iar acesta îi lasă restul.

Un motiv în plus pentru care infracţionalitatea este scăzută în această localitate e reprezentat de distanţă, pentru că oamenii care ar avea intenţii mai puţin „ortodoxe" ar cheltui mai mult pe transport.

Localnicii se respectă între ei şi respectă, de asemenea, proprietatea celorlaţi, fiindcă localnicii nu intră în curţile sătenilor neinvitaţi.

Au mai existat sate în România unde oamenii lăsau, spre exemplu, lemne la poartă, dar, în timp, au apărut hoţii. Fenomenul a început să ia amploare după 1989.

176
Tagurile:
Hoție, sat, Mehedinţi
Tematic
Bătrânele din acest sat au găsit o soluţie inedită ca să ajute cu bani nepoţii
Descoperire arheologică: urme ale femeilor din Dacia, într-un sat din Bavaria?
(VIDEO) Cel mai vechi sat din România, rămas din vremea dacilor
Un sat înecat în această noapte în Moldova, salvatorii scot oamenii de sub ape
(VIDEO) Un sat din SUA se numește România
Tinerii și albinele vor salva biblioteca unui sat din Moldova
(VIDEO) Un avion cargo s-a prăbuşit peste un sat. Cel puţin 30 de morţi
Autostradă suspendată peste un sat, în România
Rusia învinuiește Belgia de bombardarea unui sat în Siria
Ponta ar alege: „Decât codaș la oraș, mai bine la sat fruntaș"
INCREDIBIL: într-un sat din Argeș este practicată sclavia (video)
STAŢIUNE EXOTICĂ: primul sat plutitor pe Dunăre din România

De ce fac tinerii forme grave de COVID? Medic, explicații

67
(reînnoit 19:14 21.09.2020)
Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca din București, a explicat că tinerii fac forme grave de COVD ca urmare a unei ”furtuni de molecule inflamatorii”.

BUCUREȘTI, 21 sept – Spuntik. Pacienții cu COVID încep să fie din ce în ce mai tineri, fapt care ridică întrebări medicilor cu privire la cauzele ce determină acest fenomen.

Radu Țincu, medic specialist Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca din București, spune că factorii care au favorizat infectarea celor tineri și activi sunt perioada concediilor, reluarea serviciului, precum și începutul anului școlar. De asemenea, o parte din ei au chiar o dispoziție genetică spre a face forme mai grave. Medicul spune că formele severe sunt determinate de ”o furtună de molecule inflamatorii” și că nu se poate previziona câte persoane vor dezvolta o formă fulminantă de COVID 19 și care nu.

Specialistul a precizat că toate organele vor fi afectate de prezența acestor molecule inflamatorii și că, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este numai un punct de plecare. Urmează, apoi, ”descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, a mai spus medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca, potrivit antena3.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
COVID-19, Medic, tineri
Tematic
Daniel Zamfir și Cozmin Gușă aruncă în aer raportările COVID
COVID-19, miracol: aproape 50 mii oameni vindecaţi într-o zi
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă

Загрузка...
Особенность школьных знаний состоит в том, что они направлены на тренировку интеллекта

Școala online: creștere masivă a vânzărilor de tablete și laptopuri

25
(reînnoit 16:59 21.09.2020)
Anul școlar care a debutat în condiții speciale din pricina pandemiei de coronavirus a dus la o creștere a vânzărilor de laptopuri, tablete și camere web cu aproximativ 50%.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Pandemia de coronavirus a făcut ca, în acest an, școala să înceapă în funcție de unul dintre cele trei scenarii: verde, galben sau roșu.

Evident, dinamica situației epidemiologice face ca trecerea de la un scenariu la altul să se facă rapid, iar părinții s-au adaptat, cumpărând device-uri pentru cursurile online.

Așa se face că a crescut considerabil, cu 50 de procente, valoarea vânzărilor de tablete, laptopuri și camere web.

Acestea nu este unicul domeniu în care au crescut vânzările, deoarece investiții mai mari au fost făcute și în zona de confort. Și aceasta pentru că românii petrec mai mult timp acasă. Astfel, ei au cumpărat televizoare mai mari și mai performante, echipamente pentru întreținerea curățeniei, pentru gătit și pentru desfășurarea de activități fizice acasă.

Mihai Pătrașu, CEO evoMAG, spune că familiile cu copii și cei care lucrează de acasă au fost în situația de a investi preponderent în echipamente hardware în această perioadă.

Bugetul mediu per familie a crescut și cu 50%, ajungând la aproximativ 1500 de lei, iar particularitățile, atunci când vine vorba despre comportamentul de consum în această perioadă, țin de necesitate și de rapiditate.

Şi segmentul corporate, reprezentat atât de domeniul public, cât şi de cel privat, a majorat achiziţiile de hardware din aceasta perioadă, informează dcbusiness.ro

 ”Spre exemplu, ca reacţie la contextul actual, am primit foarte multe

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
laptop, tablete
Tematic
E simplu: certificatele de stare civilă se obțin online
Aceste școli vor face numai cursuri online – situația în Capitală
Predarea online: reguli noi pentru profesori, înainte de începerea școlii
Școală online: ce părinți pot cere zile libere plătite
Școală online: de ce nu primesc părinții elevilor zile libere

Загрузка...

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

0
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...