Посетитель в одном из управлений Пенсионного Фонда РФ, фото из архива

Scandalos! Cinci milioane de asiguraţi ţin în spate 17 milioane de români!

529
(reînnoit 10:36 06.07.2018)
Din acest motiv, pacienţii sunt pasaţi de la un laborator la altul pentru că nu există fonduri, fiindcă banii sunt distribuiţi la unităţile medicale şi nu ajung pentru toţi solicitanţii.

BUCUREŞTI, 6 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. De câte ori nu vi s-a întâmplat să sunaţi la un laborator pentru a vă face analizele dar să auziţi că nu mai sunt fonduri? Şi atunci, să vă întrebaţi, pentru a nu ştiu câta oară, la ce bun să plăteşti lunar asigurările de sănătate dacă serviciile medicale şi le plăteşte fie care „cu banu jos"?

Şi atunci, unde ar trebui să meargă un pacient pentru a beneficia de gratuitate în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie?

„La stat" sunt laboratoare care nu lucrează cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar la cele laboratoare private pacientul află că „nu mai sunt fonduri" sau că unitatea nu a primit situaţia plafonului.

De ce se termină aşa de repede plafoanele şi unde trebuie să meargă pacientul cu bilet de trimitere? Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a precizat că nevoia de servicii medicale şi de analize este foarte mare, există limitări de fonduri, sistemul are un plafon, se împarte la clinici. Oficialul a menţionat că peste tot în Europa există sistemul programărilor şi se aşteaptă.

„La sistemul de asigurări sociale contribuie doar 5 milioane de persoane din cele 17 milioane. Eu aş da mai mulţi bani la spitalele de stat, să se facă analizele în laboratoarele de stat. Copiii beneficiază de gratuitate", a declarat Sorina Pintea, potrivit zf.ro.

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate spune că peste 80% din fondurile pentru laboratoare medicale se duc către sectorul privat.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, numărul laboratoarelor medicale private a ajuns la 1988 în 2016, faţă de doar 397 în anul 2000. Statistica mai arată că în 2016 erau în piaţă alte 2000 de laboratoare publice. Pentru anul trecut nu există date.

Paradoxul este că în continuare plafoanele pentru analize medicale se epuizează în primele zile ale lunii, iar pacienţii cu bilet de trimitere  ajung în final să scoată bani din buzunar pentru a efectua analizele recomandate de medic.

529
Tagurile:
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Sorina Pintea, România
Tematic
Salariul mediu oficial e foarte bun! Dar prea puțini români îl primesc
Profesorii, salarii de mizerie, „experţii în diversitate", plătiţi regeşte
Românii din Italia: angajarea pe timpul verii. Salariu, contract, ore de lucru
Moldovenii, la mare căutare pe litoralul românesc: salariu bun, cazare şi masă
Raed Arafat

Ne paște starea de urgență? Raed Arafat, explicații de ultim moment

6
(reînnoit 08:08 06.07.2020)
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre situația în care ne aflăm la momentul de față din punct de vedere epidemiologic și s-a arătat îngrijorat. Ce a declarat.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus din ultima perioadă stârnește îngrijorarea autorităților din România. De altfel, la cel mai înalt nivel, se vehiculează deja ideea reintrării în starea de urgență.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că, la un moment dat, este posibil să se suplimenteze locurile la terapie intensivă, mai ales că semnale de alarmă există.

Oficialul a reluat rugămintea adresată populației de a respecta regulile de protecție. Mai exact, trebuie să purtăm mască, să folosim dezinfectant și să ne spălăm pe mâini.

”Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme”, a spus Arafat.

Acesta a subliniat că medicii nu pot fi detașați așa ușor și că nu se poate pronunța dacă se va ajunge sau nu la starea de urgență. Mai mult, Arafat a subliniat că încearcă să facă să nu se ajungă în situația de a alege dintre doi pacienți pe care din ei să îi pună la ventilator.

Reamintim că, în data de 16 martie 2020, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. Aceasta a fost prelungită cu încă o lună.

În perioada stării de urgență au fost date 12 ordonanțe militare care au restricționat dreptul la libera circulație, la educație și la sănătate.

Peste două luni, Guvernul a înlocuit starea de urgență cu starea de alertă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
Stare de urgență, Raed Arafat
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram în vileag o situație incendiară din UE, în care românii sunt victime!

82
(reînnoit 07:41 06.07.2020)
”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””

BUCUREȘTI, 6 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Europarlamentarul Carmen Avram pune în fața opiniei publice și a autorităților române și UE un caz extrem de grav care vizează muncitori români din Olanda.

”M-am întâlnit cu un grup de muncitori români care lucrează în Olanda și care mi-au vorbit despre ceea ce ei consideră că ar fi forme de rasism, combinate cu abuzuri grave”, scrie într-o postare Carmen Avram, detaliind:

- autorități locale din Olanda care ”le ignora strigătul de ajutor când sunt păcăliți sau chiar furați la bani”;

- contracte care, ”doar pentru ei, sunt întrerupte abrupt, iar muncitorul român e aruncat imediat în stradă, fără nicio idee unde va dormi peste noapte”;

- ”reprezentanți ai statului român care fie nu răspund la telefon, fie le spun că trebuie să se descurce singuri”;

- agenții de intermediere care ”fac milioane pe spatele unor oameni disperați, trimițându-i prin Europa fără o minimă verificare a contractelor sau a condițiilor de cazare, inumane de foarte multe ori”.

Cunoscuta teleastă sintetizează impresia pe care acești români i-au făcut-o: ”Am văzut oameni epuizați emoțional, scurși de orice urmă de speranță că vor mai fi tratați vreodată ca ființe umane cu drepturi egale”.

”Le-am spus că singura șansă e să se unească și să devină o forță, așa cum o fac alți muncitori transfrontalieri din foste țări comuniste, mai ales polonezii”, scrie Carmen Avram subliniind ”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””.

Chiar dacă europarlamentarul a promis ”să îi ajut cum pot”, reputata jurnalistă, care combate de mulți ani fenomenul acestei marginalizări și auto-marginalizări a românilor în Europa, conchide ferm: ”Dar, dacă nu învățăm care ne sunt drepturile și că ne naștem egali cu ceilalți, de oriunde ar fi ei, nu vom reuși să ne impunem în fața celor care comit abuzuri”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

82
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...