Băi de nămol

Centrele balneare de pe litoralul românesc, izvor de sănătate pentru turiştii străini

144
(reînnoit 18:36 02.07.2018)
A crescut numărul acestor unităţi unde oamenii se pot trata folosind terapii pe bază de nămol sau apă sărată.

BUCUREŞTI, 2 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Investiţiile de milioane de euro în centrele balneare de pe litoral încep să îşi arate rezultatele. Şi aceasta pentru că tot mai mulţi americani şi europeni vin aici, în România, pentru a-şi trata în mod naturist anumite afecţiuni.

Cele mai multe sunt construite lângă hoteluri din Eforie, Techirgiol, Mangalia şi Mamaia. Un sejur de două săptămâni depăşeşte lejer o mie de euro, însă pentru cei care nu dispun de această sumă există şi variante mai ieftine. De pildă, la Băile Reci din Eforie Sud, biletul de intrare este 20 de lei pe zi.

În cea mai mare bază privată de tratament balnear din Techirghiol, numai în ultimul an s-au făcut investiţii de aproape un milion de euro. Aici există 112 locuri de cazare, dar toate sunt rezervate cu mult timp înainte, informează stirileprotv.ro.

Directorul medical al unui complex din Eforie, Mihaela Cucu, precizează că nămolul folosit la tratamente este colectat din lacul Techirghiol, iar apa din piscinele lor este adusă din lac, iar toate reziduurile se întorc în lac pentru a menţine ecosistemul.

Managerul Septimiu Borceanu precizează că vin pacienți atât din țară, cât și din restul Europei, din America și Australia.

Nămolul de la Techirghiol este „ambasadorul" turismului balnear din România. De aici pleacă anual 2.400 de tone către toate centrele SPA din ţară. Potrivit specialiştilor, are proprietăţi curative pentru mai bine de 30 de afecţiuni.

Centre balneare există și în Mamaia, Neptun sau Mangalia, unde s-au făcut învestiții majore.

144
Tagurile:
turiști străini, băi de nămol, stațiuni balneare, România
Tematic
Cum va atrage România turiști ruși. Vrem să concurăm cu Bulgaria
Deşi riscă amenzi uriaşe, bugetarii îşi vând voucherele de vacanţă
Cum a fost transformată o baltă de nămol într-o staţiune de top în România

Загрузка...