Veselă

Avertismentul oamenilor de ştiinţă: aceste vase pentru gătit pot cauza cancer

432
(reînnoit 17:57 27.06.2018)
Dacă este ingerată în organism, o substanță conținută în vasele pentru gătit nonadezive poate cauza cancer, dezvăluie rezultatele unei cercetări.

BUCUREŞTI, 27 iun — Sputnik, Doina Crainic. Folosirea de vase sau borcane care au un strat nonadeziv deteriorat poate crește riscul de apariție a cancerului. Aceasta este concluzia unui raport al Agenției de Protecție a Mediului din Washington.

De asemenea, utilizarea vaselor pentru gătit nonadezive precum cele din teflon poate expune o persoană efectelor nocive ale acidului perfluorooctanoic, conţinut în acestea. Această substanță este inclusă şi în compoziția materialelor rezistente la apă și foc.

Particulele de acid perfluorooctanoic au proprietăți toxice. Ingerarea acestora în organism poate duce la dezvoltarea cancerului, creșterea colesterolului și slăbirea sistemului imunitar.

Studiile efectuate pe animale de laborator au arătat că această substanță favorizează dezvoltarea tumorilor hepatice, ale pancreasului și organelor genitale. În plus, acidul perfluoroctanoic poate conduce la sterilitate.

Când cumpăraţi vase de gătit, evitaţi teflonul sau aluminiul şi informaţi-vă cu privire la substanţele care pot fi conţinute în aceste recipiente. Materialele cele mai sigure în cazul vaselor de gătit sunt lutul, sticla, ceramica, inoxul sau emailul (însă trebuie analizat ca tigăile sau oalele din email să nu aibă nici măcar o zgârietură).

Anterior, Ministerul Sănătății din Regiunea Moscova a anunțat că cercetătorii au dezvoltat recent un nou tratament de fotoimunoterapie pentru tratarea cancerului limfatic și pentru evitarea utilizării chimioterapiei.

432
Tagurile:
cancer, pericol, studiu, strat nonadeziv, veselă, SUA
Tematic
Ceaiul verde, transformat într-o armă puternică împotriva cancerului
OMS: legătura dintre consumul de alcool şi dezvoltarea a 7 tipuri de cancer
Atenţie: nici nu vă gândeaţi că şi aceste alimente pot produce cancer! - Studiu
Ce produse contribuie la creșterea riscului cancerului mamar

Загрузка...