Teren de joacă

Aceste 5 activităţi în aer liber îi ajută pe copii să-şi dezvolte abilităţi importante

372
(reînnoit 22:01 12.06.2018)
Terenurile de joacă sunt mai mult decât un loc unde copilul dvs. îşi petrece plăcut timpul liber. Ele îi pot ajuta pe toți copiii, în special pe cei care au probleme de învățare și de atenție, să îşi dezvolte abilități importante.

BUCUREŞTI, 12 iun — Sputnik, Doina Crainic. Iată 5 activităţi pe terenul de joacă prin care copilul dvs. îşi poate dezvolta abilităţi importante, potrivit understood.org. E necesar să vă lăsaţi copilul să se joace cât mai mult în aer liber.

Legănatul în scrânciob

Legănatul este o activitate obişnuită care poate ajuta dezvoltarea copilului dvs. în multe moduri. Îi dezvoltă capacitatea de a-şi menţine echilibrul și îl învață să știe unde îi este corpul în spațiu.

De asemenea, îi stimulează abilități motorii uşoare (prinderea cu mâinile de lanțul scrânciobului) sau îi antrenează muşchi importanţi (când îşi ia avânt pentru a se balansa la o înălțime mai mare) și abilitatea de coordonare. Mai mult, legănatul ajută creierul să înțeleagă viteza și direcția, ceea ce poate fi benefic pentru copiii cu probleme de percepție vizuală.

Căţăratul

Barele pentru căţărat poate ajuta dezvoltarea copilului. Același lucru este valabil și în cazul căţăratului în copaci. Pentru a se putea căţăra, copilul trebuie să-și dea seama unde se află părțile corpului său și ce poate face cu ele.

Cățăratul
© Sputnik / Александр Кряжев
Cățăratul

Căţăratul îl ajută să înţeleagă direcțiile (ce înseamnă în sus, în jos, în stânga, în dreapta). De asemenea, îi dezvoltă capacitatea de a rezolva probleme și de a anticipa ceea ce urmează să se întâmple. De exemplu, copilul dvs. se poate întreba: „Unde ar trebui să îmi aşez piciorul drept? Cum voi coborî de sus?" Acest tip de gândire flexibilă îi ajută pe copii atât pe terenul de joacă, cât și în sala de clasă.

Joaca la bare

Instalaţiile cu bare îi ajută să practice mişcări uşoare (prinderea barelor), sau mai grele (trecerea de la o bară la alta). Astfel de instalaţii sunt benefice pentru copiii care au probleme cu planificarea motorie. Învăţând să se mute de la o bară la alta, copilul îşi dezvoltă abilităţile de coordonare și menţinere a echilibrului. De asemenea, va învăța cum calculeze unde este următoarea bară în raport cu corpul său.

Joaca liberă

Joaca liberă este o activitate liberă, voluntară, inițiată de copii, care le permite copiilor să își dezvolte imaginația în timp ce explorează lumea din jurul lor, potrivit pgpedia.com.

Este o joacă spontană, determinată de curiozitatea naturală a copiilor, de interesul de a descoperi și de entuziasm. Cuprinde mai multe activităţi, de la jocuri organizate până la alergări cu alți copii. Joaca liberă îl ajută pe copil să învețe să comunice cu alți copii, să practice conversația și să-şi dezvolte vocabularul. Pe terenurile de joacă, copilul învaţă cum să urmeze și să schimbe reguli, cum să participe și să facă o activitate cu schimbul în timp ce este implicat în jocuri cu ceilalți copii. Aceste tipuri de interacțiuni sociale îi poate ajuta, de asemenea, să observe semnale precum limbajul corpului și tonul vocii.

Jocul cu mingea

Există multe jocuri cu mingea, care favorizează dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Pe masura ce copilul dvs. învaţă cum să menţină controlul asupra mingii, să manipuleze, să arunce sau să lovească o minge, el îşi practică abilităţile de coordonare motorie. Și, pe măsură ce dezvoltă strategii cu privire la locul unde ar trebui să arunce mingea sau dacă este timpul să fugă la baza următoare, el îşi dezvoltă gândirea critică și abilitatea de rezolvare a problemelor.

372
Tagurile:
activități, aer liber, sănătate, copii
Tematic
5 abilități de viață – cheia fericirii, bogăției și a unei îmbătrâniri sănătoase
O temă ascunsă sub preş: copiii agresivi. Ce este de făcut?
Cât îi va costa sănătatea pe acești români

Simptom neobișnuit al cancerului

77
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

77
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Sindicatele cer vaccinarea profesorilor

68
(reînnoit 18:27 23.09.2020)
Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ – FSLI – vin cu o solicitare către ministrul Sănătății, de a asigura cadrul legal prin care angajații din educație să beneficieze de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Personalul din învățământ trebuie să beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate. Aceasta este solicitarea reprezentanților Federației Sindicatelor Libere din Învățământ adresată ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Solicitarea sindicaliștilor vine după ce Nelu Tătaru a precizat că au ost achiziționate până acum 3 milioane de doze de vaccin și cadrele didactice ar trebui să fie introduse în categoria de risc privind persoanele care vor beneficia de vaccin în acest an.

Sindicaliștii atrag atenția asupra faptului că, prin natura profesiei, salariații din educație sunt expuși suplimentar îmbolnăvirii și pot deveni la rândul lor surse de infectare a populației școlare cu virusul gripal. Cu atât mai mult, vă reamintim că, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 și a apropierii sezonului rece, apariția simptomelor specifice virozelor respiratorii - de exemplu, tuse, febră, probleme respiratorii - sau a altor simptome de boală infecţioasă spre exemplu, vărsături, diaree, mialgii, stare general modificată, însoţite sau nu de creşteri de temperatură, vor conduce la izolarea la domiciliu a salariaților respectivi, spun sindicaliștii

Potrivit reprezentanților FSLI, prin vaccinarea antigripală a personalului din educație se vor putea evita blocajele activității educative, din cauza declanșării scenariului roșu.

În opinia sindicaliștilor, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării trebuie să organizeze o campanie națională de vaccinare a angajaților din sistemul de învățământ, la solicitarea acestora, prin intermediul cabinetelor medicale școlare, acolo unde acestea există.

 

68
Tagurile:
Sindicate, FSLI
Tematic
FSLI: „Colegii noştri vor fi, pur şi simplu, trimişi acasă, în şomaj”
Evaluare Națională și Bac 2020: Hăncescu, FSLI, soluții de susținere a examenelor
FSLI: ”Înghețarea anului școlar ar produce prejudicii majore și cadrelor didactice”

Загрузка...