Furtună

Avertizări meteo: cod galben de furtuni în multe judeţe. Vezi când

181
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de cod galben valabil în mai multe judeţe. Vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată.

BUCUREŞTI, 12 iun — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ANM, în intervalul 12 iunie, ora 20 — 13 iunie, ora 14, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

De asemenea, în intervalul 13 iunie, ora 14 — 15 iunie, ora 08, se va semnala instabilitate atmosferică accentuată, iar cantitățile de apă vor fi însemnate.

În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.

181
Tagurile:
furtuni, cod galben, ANM, România
Tematic
Caraibe: Prima furtună a lui 2018, „Alberto”, a făcut deja mai multe victime
Vin furtunile! Mare grijă dacă locuieşti într-unul din judeţele vizate!
Atenţionare meteo: Furtuna ce va afecta şi ţara nostră. De ce să rămâneţi în case

Загрузка...