Accident România

România, pe locul întâi în Europa la numărul de accidente grave: În fiecare zi mor...

186
Rablele care astăzi circulă pe drumurile ţării şi lipsa infrastructurii sunt principalele cauze ale tragediilor.

BUCUREŞTI, 8 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Trei din patru maşini din România sunt mai vechi de zece ani, iar vârsta parcului auto a crescut în ultimii doi ani.

Vorbim, acum de peste 5,7 milioane de rable pe drumurile ţării, potrivit clasificării făcute de Ministerul Mediului. Specialiştii atrag atenţia că, în acest an, România a ajuns pe primul loc la numărul de accidente rutiere grave, iar lipsa infrastructurii rutiere moderne agravează situaţia.

Michael Stanciu, de la Asociaţia Română a Inginerilor Consultanţi a precizat că sunt 2000 de morţi pe an, pe drumuri, ceea ce înseamnă o medie de 6 oameni pe zi.

„648.000 de euro costă o viaţă omenească. Ceea ce înseamnă 1,3 miliarde de euro pe an, ceea ce este de o dată şi jumătate mai mare decât bugetul CNAIR", a declarat acesta, citat de Stirileprotv.ro.

Statul român a cheltuit în ultimii şapte ani 282 de milioane de euro. Motivul l-a reprezentat încercarea de scoatere din circulaţie a peste 250.000 de rable mai vechi de opt ani. Eforturile au fost anulate în doar câteva luni de eliminarea taxei auto.

Specialiştii susţin că o combinaţie între valul de maşini vechi venit masiv după eliminarea taxei auto, în februarie 2017 şi lipsa autostrăzilor şi a drumurilor modernizate a dus la creşterea numărului morţilor şi răniţilor pe şosele.

186

Загрузка...