Smartphone

Semnal de alarmă. „Urăsc smartphone-ul mamei”. Eseul unui copil, devenit viral

232
Elevii de clasa a II-a ai unei şcoli din sudul Statelor Unite au criticat aspru utilizarea excesivă a telefoanelor mobile și a rețelelor de socializare de către părinți. Eseul unui copil a devenit viral, reprezentând şi un semnal de alarmă pentru părinţii din întreaga lume.

BUCUREŞTI, 6 iun — Sputnik, Doina Crainic. La o şcoală din sudul Statelor Unite, elevii au primit ca temă pentru acasă sarcina de a compune un eseu despre un lucru care le displace şi despre care ar dori să nu fi fost inventat vreodată.

„Urăsc telefonul mamei mele și mi-aş fi dorit să nu fi avut niciodată unul", a scris un copil în eseul său.

Profesoara, Jen Adams Beason, a postat pe contul său de Facebook şi alte afirmaţii ale elevului, printre care: „Nu-mi place telefonul", „părinții mei stau pe telefon în fiecare zi" „Îl urăsc" şi „[a sta pe telefon] este un obicei foarte rău", potrivit Usatoday.com.

​După ce profesoara a postat pe Facebook comentariile, precum şi o imagine cu o parte dintre eseurile copiilor de clasa a II-a (copii de 7-8 ani), reacția a fost copleşitoare, devenind globală.

Postarea și imaginile au devenit rapid virale, iar pagina a fost setată să devină privată când a ajuns la aproximativ 261.000 de distribuiri, deși afirmaţiile copilului sunt ca un semnal de alarmă pentru fiecare părinte care are telefon mobil.

Postarea a acumulat comentarii precum „Suntem cu toții vinovați!" și „Cuvinte aspre pentru un elev de clasa a doua! Părinţi, luaţi aminte!", potrivit BBC.

Alţi utilizatori s-au încurajat reciproc să își lase la o parte dispozitivele digitale și să interacționeze mai mult cu copiii lor.

„Un motiv puternic pentru noi toți să lăsăm deoparte aceste telefoane și să acordăm mai multă atenţie copiilor noștri", a scris un alt utilizator.

La comentarii au participat profesori din SUA și din lume care au vorbit despre reacţiile elevilor lor în legătură cu utilizarea excesivă de către părinţi a reţelelor de socializare.

„Am avut o discuție în clasă despre Facebook și fiecare elev a spus că părinții lor petrec mai mult timp pe Facebook decât pentru a discuta cu copilul lor", a dezvăluit un utilizator, care a adăugat: „E un lucru care trebuie să ne deschidă ochii".

Deși un alt utilizator a comentat că adolescenții sunt şi ei vinovați de activitatea pe reţelele de socializare ca și părinții lor neglijenți, alții au subliniat că acest comportament este învățat de la părinți.

Un studiu din mai 2017 cu privire la dezvoltarea copilului a dezvăluit că întreruperile care apar în interacţiunile dintre părinţi şi copii, întreruperi cauzate de tehnologie, au legătură cu deficitul de atenţie și izbucnirile de furie la copiii mici, potrivit Usatoday.com.

232
Tagurile:
copil, smartphone, Jen Adams Beason, SUA
Tematic
Şocant! Ce spun medicii despre copilul mort după ce a mâncat shaorma!
Tragedie în Timiş! Cinci oameni au murit, iar un copil - în stare de şoc. VIDEO
Cutremurător! Ce au declarat părinţii copilului mort după ce ar fi mâncat shaorma
Avertismentul autorităţilor, după moartea copilului: „Asiguraţi-vă că poartă..."
Tragedie! Ce l-a omorât, de fapt, pe copilul bucureştean care a mâncat shaorma?
TRAGEDIE: O mamă și-a ucis copilul de 10 luni încercând să-și facă un selfie VIDEO 18+
Smartphone-ul cel mai rezistent la căderi și apă
Putin a recunoscut că nu are smartphone
Din 2018, aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru unele smartphone-uri
Pentru părinți: dependența de smartphone provoacă "dezechilibre" în creier
Dependența de smartphone? Poate fi depășită - prin ”înțărcare”
Chinezii șochează cu smartphone-ul „futuristic”: Xiaomi Mi Mix

Загрузка...