Familie tradițională, odihnă

Anunț de 1 Iunie despre România. Suntem pe locul 2 în acest top

135
(reînnoit 19:45 01.06.2018)
Croația și România sunt țările UE cu cele mai mici procentaje de familii în care copiii sunt crescuți de un singur părinte.

BUCUREȘTI, 1 iun — Sputnik, Daniel George Nistor. Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Eurostat a publicat o selecție de date privind gospodăriile cu copii din Uniunea Europeană.

Anul trecut UE număra 220 milioane de gospodării, aproape o treime din acestea având copii, informează Biroul european de statistică.

Irlanda are cea mai mare proporție de gospodării cu copii din totalul la nivel național (40%), pe locurile următoare la acest capitol clasându-se Cipru și Polonia (ambele cu 37%), Slovacia (36%), Portugalia și România (ambele 35%).

La polul opus se situează Germania și Finlanda (ambele cu 22%), Bulgaria (25%), Austria (26%), Suedia (27%).

La nivelul Uniunii Europene, 47% din gospodăriile cu copii (31 milioane de gospodării) au un singur copil, 40% (26 milioane) au doi copii, iar 13% (8,5 milioane) au trei sau mai mulși copii.

Cea mai mare proporție de gospodării cu trei sau mai mulți copii se înregistrează în Irlanda (26% din numărul total al gospodăriilor cu copii), Belgia și Finlanda (ambele 19%), Franța (18%, Marea Britanie (17%).

De cealaltă parte, se situează Bulgaria (5%), Portugalia (6%), Spania și Italia (ambele 8%).

Dintre gospodăriile cu copii din UE, 15% sunt cu un singur părinte.

Cea mai mare proporție se înregistrează în Danemarca (30% din gospodăriile cu copii au un singur părinte), pe locurile următoare fiind Lituania (26%), Suedia (24%), Marea Britanie (22%), Estonia (21%), Letonia (20%).

În contrast, țările cu cele mai mici procentaje de familii cu un singur părinte sunt Croația (6%), România (7%), Grecia, Finlanda și Slovacia (toate cu 8%).

135
Tagurile:
scăzut, familii monoparentale, procentaj, rating, Croația, UE, România
Tematic
Bugetul UE pentru alocațiile copiilor și familiilor din România - cel mai mic
Tulburător! O familie a pierdut patru din cei nouă copii. Campanie de ajutorare
Raport: o treime din copiii români cresc în familii sărace

Загрузка...