Caniculă

Avertizare meteo: Iată cum vor fi cele 3 luni de vară. Prognoză îngrijorătoare

447
(reînnoit 15:39 25.05.2018)
Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru toate cele trei luni de vară, iar veştile nu sunt prea bune. La ce vară să ne aşteptăm.

BUCUREŞTI, 25 mai — Sputnik, Doina Crainic. Specialiştii de la ANM avertizează că vom avea o vară caniculară, secetoasă şi cu furtuni puternice.

Directorul ANM, Florinela Georgescu, a declarat la România TV că, în lunile următoare, seceta se va instala mai ales în regiunile unde vor fi temperaturi mai mari, respectiv în sud, sud-est şi est, iar precipitaţiile vor fi sub formă de ploi torenţiale şi furtuni.

„Sunt aşteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius în toate lunile de vară, având astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indică şi instalarea caniculei pentru perioade îndelungate", a precizat Florinela Georgescu.

Pepene verde
© Sputnik / Евгений Панасенко

Potrivit prognozei publicate de ANM, în iunie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică în regiunile nordice și centrale și mai ridicate în restul teritoriului. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

În iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât este normal, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice și vestice. Cantitățile totale lunare de precipitații se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunțat fiind în sud-est și sud.

În luna august, temperaturile medii vor continua să se situeze peste norma climatologică în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în toate regiunile.

447
Tagurile:
furtuni, secetă, vara, prognoză, ANM, România
Tematic
Prognoză incredibilă pentru vară! Ce spun specialiștii
Avertisment meteo: Vor urma fenomene extreme. La ce fel de vară să ne aşteptăm
Fără vară în 2018. Se va repeta precedentul de acum 200 de ani?

Загрузка...