Penitenciar

Dragomir: „Tortura atacă tineri şi bătrâni, bogaţi şi săraci, femei şi bărbaţi"

172
(reînnoit 15:12 25.05.2018)
Fostul ofițer SRI, mesaj dur după ce încă un abuz al justiţiei a fost făcut public.

BUCUREŞTI, 25 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. O femeie paralizată a dezvăluit dramele prin care a trecut în timpul arestului preventiv.Medana Spanache a povestit  la Antena 3 că a fost tăiată pe picioare cu un capac de conservă, a fost muşcată de mâini şi de picioare, înţepată cu un pix. 

„Au refuzat să mă mute din cameră. Au spus că nu e adevărat, că nu se întâmplă acele lucruri. Nu m-a ascultat nimeni. Am făcut cerere să merg la directorul spitalului şi i-am explicat despre ce este vorba şi aseară m-au mutat la Târgşor", a menţionat femeia.

Cunoscut deja în spaţiul public ca un om care luptă contra abuzurilor şi statului paralel, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir nu a pierdut ocazia să ia atitudine şi în acest caz.
Acesta a rememorat ceea ce spunea acum câteva luni într-un interviu referitor la nenumăratele abuzuri care se petrec în România.

„Citiţi ca să înţelegeţi ce înseamnă arestul preventiv şi tortura în România noastră. Citiţi ca să înţelegeţi că abuzurile nu fac discriminări. Tortura atacă tineri şi bătrâni, bogaţi şi săraci, femei şi bărbaţi", a scris Dragomir pe pagina sa de Facebook, cu trimitere la ştirea Antenei 3, adăugând că doar cei care au trecut „pe acolo" ştiu asta şi că este de datoria fiecăruia să scoată la lumină mizeriile statului procurorilor şi torţionarilor.

172
Tagurile:
practicarea torturii, reacție, dezvăluiri, Daniel Dragomir, România
Tematic
Dragomir: “Aceste ingerinţe depăşesc o limită a suportabilităţii”
Dragomir: „Daţi copiilor mei tabletele şi calculatoarele cu jocuri înapoi”
Dragomir nu se lasă: „Dreptate până la capăt pentru toţi. Dumbravă la brutărie”
Colonelul Dragomir, argumente serioase despre "ținta vie" - fiul lui Dragnea
Test de sânge

Test de sânge revoluționar - va detecta 50 de tipuri de cancer

10
(reînnoit 23:13 27.11.2020)
Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat vineri că studiile pentru un test de sânge revoluționar dezvoltat de compania americană Graal, test care ar putea identifica 50 de tipuri de cancer, vor începe în Marea Britanie la mijlocul anului 2021.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Potrivit declarației NHS, noul test de sânge Galleri, dezvoltat de compania GRAIL, oferă o oportunitate semnificativă de a detecta tipuri de cancere în stadiu incipient printr-un simplu test de sânge. La studiu vor participa 165.000 de pacienți într-un prim acord mondial încheiat de NHS din Marea Britanie, potrivit Sputnik News.

Cercetările preliminare au constatat că testul, care verifică modificările moleculare ale sângelui, poate detecta cancerul de gât, ovarian, pancreatic, de esofag și alte tipuri de cancer dificil de diagnosticat în stadiile incipiente.

„Dacă programul NHS va arăta ca testul funcţionează conform aşteptarilor şi pentru persoanele fără simptome, va fi lansat pentru a deveni disponibil pe scară largă”, a subliniat NHS.

Reacționând la anunț, prim-ministrul britanic Boris Johnson a scris pe Twitter că este o „descoperire extrem de promițătoare care ar putea transforma modul în care diagnosticăm și tratăm cancerul, [o boală] care cauzează prea multe morţi premature”.

​Studiul-pilot va include 140.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani fără simptome de cancer și alte 25.000 de persoane cu posibile simptome de cancer pentru a-și accelera diagnosticul, iar primele rezultate sunt așteptate până în 2023.

10
Tagurile:
cancer
Tematic
Modalitate care determină tratamentul împotriva cancerului
Modalitate de a detecta cancerul după ochi
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Ruşii: diagnosticarea cancerului cu o picătură de sânge
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...
Pământuyl

VIDEO uluitor cu Pământul, distribuit de un astronaut NASA

55
(reînnoit 22:12 27.11.2020)
La începutul acestei luni, Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, dezvoltată de SpaceX, a transportat trei astronauți NASA și un astronaut japonez la Stația Spațială Internațională (ISS).

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Astronautul NASA Victor Glover a distribuit un videoclip care arată o perspectivă asupra Pământului din interiorul cabinei echipajului Crew Dragon.

„Imaginea cu Pământul este mult mai spectaculoasă în realitate”, a scris astronautul la videoclip.

Pe 16 noiembrie, SpaceX a lansat Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, de la Kennedy Space Center din Florida, pe o rachetă Falcon 9.

​Echipa Crew Dragon îi include pe astronauții americani Michael Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker, precum și pe astronautul japonez Soichi Noguchi, potrivit Sputnik News.

Echipajul a ajuns la ISS la 04:01 GMT pe 17 noiembrie și a fost întâmpinat de actualul echipaj al ISS, Expediția 64, compus din comandantul Sergei Rizhikov și inginerul de zbor Sergei Kud-Sverchkov, ambii cosmonauți ruși, și inginerul de zbor Kate Rubins, un astronaut NASA.

55
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează cu privire la apropierea a 4 asteroizi – de ce sunt greu de detectat
NASA anunță începerea unui nou ciclu solar – efectele lui
Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

Загрузка...