AG600

China lovitura: Scoate pe piață cea mai mare aeronavă-amfibie din lume. VIDEO

215
(reînnoit 18:29 14.05.2018)
Producția în serie și livrările vor începe până în 2022, anunţă agenţia chineză de ştiri Xinhua.

BUCUREŞTI, 14 mai — Sputnik, Doina Crainic. Acest tip de avion care are un interval de zbor de până la 4.500 de km și este proiectat pentru stingerea incendiilor forestiere.

China intenționează să livreze clienților săi, până în 2022, aeronava AG600, cea mai mare aeronavă-amfibie din lume, informează agenția chineză oficială de știri Xinhua, citând producătorul de aeronave.

​„Ne străduim ca până în 2021 să obținem certificarea de navigabilitate din partea autorităților aviației civile și să livrăm aeronava clienților până în 2022", a declarat Huang Lingcai, proiectantul-șef al aeronavei, la AVIC (Corporaţia Industriei Aviatice din China).

AG600 a făcut primul său zbor în China în decembrie. Potrivit Huang, avionul va face mai multe zboruri în acest an.

AVIC a dezvoltat această aeronavă în aproximativ opt ani. Aparatul de zbor are aproximativ dimensiunile unui Boeing 737 și este conceput pentru a efectua salvări în larg și pentru stingerea incendiilor forestiere. Are o rază de până la 4.500 km și este proiectată să decoleze și să aterizeze pe valuri de doi metri.

​Acţionată de patru turbopropulsoare, aeronava AG600 poate să transporte 50 de persoane în misiuni de căutare și salvare pe mare și să colecteze 12 tone de apă în 20 de secunde pentru a stinge incendiile, potrivit producătorului.

În luna decembrie, presa oficială informa că fuseseră primite deja 17 comenzi de la ministere și companii chinezeşti.

215
Tagurile:
data, vânzări, aeronavă-amfibie, AG600, Corporaţia Industriei Aviatice, China
Tematic
Militarii chinezi pretind că au în dotare ”cel mai rapid” transportor amfibiu
(VIDEO) Incredibil: Cea mai noua tehnică prezentată la Parada militară din China

Загрузка...